Dazenvallen

Dazen zijn insecten die vervelend kunnen zijn voor jouw paard. Deze beestjes steken, prikken en kriebelen op allerlei plekken. Het paard kan daar last van hebben. Deze insecten komen voor in de wei, stal of trailer waar jouw paard verblijft. Bescherm jouw paard op verschillende manieren met bijvoorbeeld een dazenval bal of -lijm. Welkoop biedt een gevarieerd assortiment aan om jouw paarden te beschermen voor dit soort insecten. In onze Welkoop winkels kun je advies vragen aan een van onze vele deskundigen. Door onze vele locaties is er altijd een Welkoop winkel bij jou in de buurt. Shop je liever online? Via onze webshop bestel je gemakkelijk jouw benodigdheden. De producten komen we thuis bezorgen en dat is vanaf €40 geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Een dazenval ter bescherming van jouw paard

In het assortiment biedt Welkoop verschillende producten aan om jouw paarden de bescherming te geven die ze nodig hebben. Een steek van een daas kan veel irritatie veroorzaken. Het is goed om dit soort insecten te weren en irritatie bij de paarden te voorkomen. In het assortiment vind je de volgende producten:

  • Kerbl TaonX Dazenval: De grote zwarte bal trekt dazen aan door warmte die de bal uitstraalt. Dazen denken door de straling dat de bal een dier is. De daas zal proberen bloed te zuigen uit de zwart bal wat vervolgens mislukt. Wanneer de insecten willen opstijgen, vliegen ze rechtstreeks het vangnet in. Deze val is zeer effectief in gebruik omdat het aantal dazen met 95% wordt verminderd op de omliggende 10.000 vierkante meter. 
  • Kerbl TaonX Mini-Dazenval: Deze variant is een kleine versie van de Kerbl TaonX Dazenval. Dit product is milieuvriendelijk en zeer effectief. De mini-versie heeft een bereik van circa 100 vierkante meter. Door het formaat is de dazenvanger eenvoudig te plaatsen in de ruimtes waar jouw paard verblijft. Zorg dat de val niet hoger hangt dan 180 cm van de grond of 100 cm vanaf de grond. In deze positie is de effectiviteit van de dazenval voor paarden het grootst. 
  • Sticky-Trap Dazenvallen Lijm: De lijm van Sticky-Trap vangt dazen, vliegen en andere insecten die bloedzuigen. Dit product werkt op een natuurlijke basis. In de lijm worden geen pesticiden gebruikt wat er voor zorgt dat jij onbezorgd de paarden in de wei kunt laten grazen. Het product kan worden geplaatst op kunststof of plastic objecten. De lijm blijft ongeveer 16 weken effectief. 

Alternatieven voor dazenvangers 

Gaat jouw voorkeur niet uit naar een dazenval? Het assortiment van Welkoop biedt vliegendekens die ook kunnen beschermen tegen dazen. De dekens bedekken een groot gedeelte van de huid waardoor de daas minder oppervlakte heeft om het paard te steken. Voor het gehele assortiment kun je kijken op de pagina van vliegen en dazen. Daarnaast kun je advies opvragen in een van onze vele winkels voor een dazenval voor paarden die het beste past bij jouw situatie.