Andijviezaden

Andijvie is een prachtige aanvulling voor elke moestuin. Het is een eenjarige plant en familie van de witlofplant. Het blad van de andijvie is iets bitterder dan het blad van normale sla. Wil jij andijvie zaden gaan kopen? Dan ben je bij Welkoop op de juiste plek! Je vindt onze verschillende soorten andijviezaadjes in de beste winkelketen voor tuin & dier. Kies een van de andijviezaadjes uit die precies bij jouw voorkeuren past! Met ons ruime aanbod in verschillende zaadjes kun je een groot deel van het jaar andijvie kweken. Zo kun je altijd verse andijvie gebruiken om jouw gerechten extra lekker te maken. Je kunt andijvie koken, bakken, rauw eten of verwerken in een lekkere stamppot.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten andijviezaden

Er zijn verschillende soorten andijviezaden waaruit je kan kiezen. Zo is er bijvoorbeeld ‘gewone’ andijvie en krulandijvie. De krulandijvie is iets bitterder. Je kunt de keuze uit zaden maken afhankelijk van waarvoor en wanneer je de andijvie wil gebruiken. Zo zijn er soorten andijvie die lekkerder zijn in een salade en andere soorten die beter zijn voor een stamppot. In welke periode je de andijvie wil gaan planten is ook afhankelijk van het ras. Sommige andijvie zaden zijn bijvoorbeeld beter beschermd tegen de koude weersomstandigheden tijdens de herfst. Ga je andijvie zaden kopen? In de productomschrijving vind je extra informatie over het soort ras.

Andijviezaden kweken

Wil jij weten hoe je andijvie voor de moestuin moet kweken? Welkoop weet wat te doen. Andijvie kun je zaaien tussen mei en augustus. Andijviezaden kun je direct in de grond zaaien. Je kunt er ook voor kiezen om deze eerst te kweken in een potje en vervolgens te planten in jouw moestuin. Andijvie heeft genoeg ruimte om te groeien in een vak van ongeveer dertig bij dertig centimeter. Een goede plek in je tuin om andijvie te zaaien is een plek waar peultjes of doperwtjes hebben gegroeid. Zorg er voor dat de andijvie overdag genoeg zonlicht krijgt. Dit is minimaal vier uur per dag. Gebruik de volgende stappen wanneer je andijvie gaat kweken:

  • Maak gaatjes van ongeveer één centimeter diep in de grond waar je twee tot drie zaadjes in stopt. Maak daarna de gaatjes dicht.
  • Heb jij wel eens slakken in de tuin? Houd er rekening mee dat slakken deze zaadjes erg lekker vinden!
  • Na een of twee weken komt de andijvie boven de grond. Dit is afhankelijk van het weer.
  • Laat de mooiste andijviebladen staan en knip de rest weg. Hierdoor houd je de plant gezond.
  • Je kan de andijvie vervolgens lekker laten groeien. Geef wel water als het droog weer is.
  • Smakelijk!

Bekijk ook: Koolzaden | Peulvruchtzaden | Slazaden | Spinaziezaden