Kittenspeeltjes

Je kitten zien spelen is misschien wel het leukste dat er is. Jonge katten zijn enorm speels! Heeft je kitten voldoende speeltjes, dan kan hij zich goed vermaken. En dat niet alleen; je kitten leert van spelletjes, traint zijn motoriek én kan zijn energie kwijt. Ook prettig: je meubels worden een stuk minder interessant, met kittenspeeltjes in huis. Bij Welkoop vind je dan ook volop speelgoed voor je kitten. Ga bijvoorbeeld voor een speelhengel, een speeltje van pluche of iets dat kraakt of beweegt.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Speelgoed voor je kitten

Een buitenkat gaat graag naar buiten en kan zich in deze oneindige speeltuin eindeloos vermaken – maar daar heeft je kitten nog niets aan. Hij mag pas naar buiten als hij alle vaccinaties heeft gehad en gecastreerd of gesteriliseerd is; meestal is dat zo rond een half jaar. Dat betekent dat je kitten tot die tijd, al die tijd, in huis is. En dat terwijl hij tjokvol energie zit. Reden genoeg om te zorgen voor voldoende vertier in huis door je kitten fijn speelgoed te geven. Ook als je kitten een binnenkat wordt, is dat dé manier om hem fit te houden.

Haal je voldoende speelgoed voor je kitten in huis, dan kun je afwisselen en houd je alle speeltjes interessant. Is je kitten uitgekeken op een speeltje? Dan leg je dat een tijdje weg en geef je weer wat anders. Op deze manier blijft je kitten zijn speeltjes interessant vinden. En raakt je kitten, als hij alweer wat ouder is, toch echt uitgekeken op een speeltje? Spray er eens wat catnip, kattenkruid, op. Vanaf een half jaar oud gaan katten deze lokstof ineens interessant vinden, en kun je dus bepaald speelgoed weer aantrekkelijk maken om mee te spelen. Ook kun je losse catnip kopen om hervulbare kittenspeeltjes van pluche mee op te vullen.

Kittenspeeltjes bij Welkoop

Waar jouw kitten het liefst mee speelt, dat kun je als kersvers kattenbaasje nog niet weten. Probeer je verschillende speeltjes van verschillende materialen uit, dan ontdek je al snel wat jouw kat het leukst vindt. Is het iets dat kraakt, ritselt, licht geeft? Of snel beweegt, zodat je kitten kan jagen?

Bij Welkoop heb je de keuze uit allerlei kittenspeeltjes. Van speelhengels tot kattenballetjes en van kattentunnels tot pluchen knuffeltjes. Met sommige speeltjes kan je kitten zich prima zelf vermaken. Andere speeltjes, zoals speelhengels, zijn bedoeld om samen te spelen. Je handen zijn met een hengel op veilige afstand, wat wel zo slim is als je samen met je kitten speelt; zo voorkom je dat je kitten je ledematen voor een prooi gaat aanzien. Beweeg de speelhengel speels heen en weer – snel, plots stil en dan weer langzaam. Wissel je dit tempo geregeld af, dan ziet je kitten soms kans om de ‘prooi’ te vangen. Deze succesmomentjes maken zulke spelletjes voor kittens nog leuker.

Nog meer vermaak voor je kitten

Naast kittenspeeltjes, zorg je voor nog meer vermaak in huis met een krabmeubel; bijvoorbeeld een krabpaal met een bungelend en uitdagend muisje eraan. Of een krabplank in een golvende vorm, waar je kitten onderdoor kan kruipen, op kan klimmen en vanaf kan springen.