Handmaaiers

Hoe klein of groot jouw gazon ook is – gras groeit soms maar wat hard. Dat betekent maaien, maaien en nog eens maaien. Met een handgrasmaaier loop je snel even over je grasmatje heen. Zo houd je het gras mooi kort. Het maakt niet uit op welk moment van de dag je dit doet, want de handmaaimachine maakt geen lawaai en je bent altijd klaar om te starten; geen gedoe met snoeren of brandstof. Je kunt een goede handgrasmaaier kopen bij Welkoop. We hebben handmaaiers van Gardena, Stiga en Fiskars. Ze werken fluisterstil en soepel, nemen weinig ruimte in en zorgen voor een zuiver gemaaid, verzorgd gazon.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een handgrasmaaier kopen?

Heb je een kleiner gazon en denk je erover om jouw gras met een handmaaier te maaien? Voor gazons tot 250 vierkante meter groot is een handmaaier inderdaad een goede optie. Dit is trouwens meteen de meest stille en milieuvriendelijke manier van grasmaaien, want je hebt geen elektriciteit of brandstof nodig. Je doet deze tuinklus gewoon op spierkracht.

Veel spierkracht heb je trouwens niet eens nodig; een handmaaimachine hoef je alleen vooruit te duwen. Zo gaat de messenkooi draaien en maken de messen en onderste snijplaat een knipbeweging. Dit gaat soepel en fluisterstil, want de meeste handmaaiers hebben een contactloze snijmechanisme. De messen raken elkaar niet, maar toch wordt elk grassprietje scherp afgesneden. Houd er wel rekening mee dat handgrasmaaiers, net als elke andere grasmaaier, regelmatig onderhoud nodig hebben.

Tip! Beter maai je het gras met je handmaaier regelmatig, want wordt het te lang dan is het resultaat minder strak. En bij voorkeur maai je wanneer het gras droog is. Is het gras nat, dan snijdt de handmaaier minder goed en kost het maaien wél meer energie.

Handmaaiers bij Welkoop

Een handgrasmaaier vind je bij Welkoop in verschillende uitvoeringen en van verschillende merken. Ga je voor een Stiga, Fiskars of Gardena handgrasmaaier? De handmaaiers verschillen van elkaar in maaibreedte, verstelbare maaihoogte en handige functionaliteiten.

  • Gangbare maaibreedtes zijn 33 cm, 40 cm en 43 cm. Hoe breder de maaier, hoe minder vaak je heen en weer hoeft te lopen. Maar smal heeft ook weer zo zijn voordelen. De Classic 330 handgrasmaaier van Gardena is 33 centimeter breed en daardoor licht en wendbaar.


  • Elke handgrasmaaier is in maaihoogte verstelbaar, maar hoeveel precies – daarin verschillen ze. Zo is de Fiskars grasmaaier tot wel tien centimeter hoogte in te stellen waardoor je ook lang gras kunt maaien. Maar hoe hoog je de maaihoogte ook instelt, de tip is om je gazon regelmatig te maaien en mooi kort te houden. Zo heb je altijd een strak maairesultaat.


  • Handmaaiers nemen een stuk minder opbergruimte in dan een elektrische grasmaaier. Maar vind je de handmaaier alsnog veel ruimte innemen? Ga dan, naast voor een minder breed model, voor een maaier die je kunt inklappen. Een Gardena handmaaier beschikt over deze praktische functionaliteit.


  • Na het werken met de handmaaier wacht je nóg een klus. Het maaisel met een hark bij elkaar harken. Wil je hier geen werk mee hebben, schaf dan een handmaaier aan die gemaaid gras meteen opvangt in een bak. De Stiga SCM 240R is een grasmaaier die je kunt uitbreiden met een opvangbak.