Kattenlijnen

Bij het uitlaten van huisdieren denken we vaak meteen aan honden, maar het is ook mogelijk om je kat uit te laten. Met behulp van een kattenlijn kun je ook een blokje om maken met je kat. Het aanlijnen van je kat lijkt misschien wat vreemd, maar is heel normaal en diervriendelijk. Op zoek naar een geschikte kattenlijn? Bekijk hieronder ons assortiment. Je kunt meerdere producten combineren en deze vervolgens thuis laten bezorgen. Wij bezorgen de  accessoires voor jouw kat vanaf € 40,- gratis aan huis.


Bekijk ook: Lijnen & Halsbanden | Kattentuigje 

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Een geschikte kattenlijn kopen

Er zijn verschillende reden om je kat aan te lijnen. Als baasje is het natuurlijk leuk om samen een rondje te lopen met je kat, maar het kan ook een praktische reden hebben.

Wanneer je jouw kat nog niet buiten durft los te laten, kun je de kattenlijn ook ergens aan vastmaken in de tuin. Op deze manier kan je kat genieten van de buitenlucht, maar loopt je kat niet weg.

Voor de eerste keer een lijn kopen voor je kat is makkelijker dan je denkt. Uit ons assortiment kunnen we de lijn van Beeztees aanraden. Deze lijn komt in vier verschillende kleuren en heeft een lengte van 5 meter. Zo heeft je kat genoeg ruimte om op avontuur te gaan maar heb jij nog steeds de controle. Je kunt de lijn natuurlijk ook korter houden. De lijn is gemaakt van nylon en via een handig systeem te bevestigen aan de halsband van je kat.

Jouw kat aan de lijn uitlaten

Wanneer je eenmaal een passende lijn hebt gevonden voor jouw kat, is het tijd om je beestje uit te laten. Dit kan de eerste keer best wel spannend zijn. Hoe reageert je kat op de lijn en hoe zorg je ervoor dat alles veilig verloopt? Zorg in ieder geval voor een stevige kattenhalsband waar je de lijn aan kunt bevestigen. Oefen eerst even binnen, laat je kat wennen en ga vervolgens naar buiten. Wandelen met je kat moet je opbouwen, doe dit dus stapje voor stapje en ga niet te ver weg. Het is aan te raden om te starten in een rustige omgeving.

Nog niet helemaal zeker van je zaak? Je kan de kattenlijn ook eerst gebruiken in de tuin. Zo kan jij wennen aan het gebruik van de lijn en  kan je kat ook kennismaken maken met de druk op de halsband. Je kat uitlaten in de tuin kan daarnaast ook een erg leuke ervaring zijn. Je komt in een andere omgeving en situatie terecht met je kat dan normaal.

Twijfel je nog over bepaalde producten? Neem via onze webshop contact op met de klantenservice of kom langs in één van de vele winkels voor persoonlijk advies.