Bloempotten

Voor iedere plant is er een pot die erbij past. Om je huis en je tuin leuk in de richten zijn bloempotten onmisbaar! Bloempotten komen in allerlei soorten en maten. Groot of klein, hoog of laag, tuinpot of sierpot. Vormen zijn er genoeg, zo kan je een pot vinden voor grote en kleine planten. Ook zijn potten in meerdere designs van verschillende materialen. Plantenpotten kunnen gemaakt zijn van terracotta, kunststof, aardewerk, keramiek, metaal… de mogelijkheden zijn eindeloos! In de perfecte bloempot zal een bloem pas echt stralen.

Populaire producten: Elho bloempotten | Terracotta bloempotten | Plantenschotels

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Bloempot kopen

Bloempotten zijn hip! Je kunt er meer mee dan alleen een bloempotkapsel maken. Ze staan ook leuk in jouw interieur. Zo kan je afwisselen tussen hoge bloempotten en kleine bloempotjes en kiezen voor heel veel materialen en stijlen.

Materiaal plantenpot
Plantenpotten kunnen gemaakt zijn uit meerdere materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen:

 • Kunststof
  Potten van kunststof zijn stevig, goede kwaliteit en blijven lang mooi. Deze potten kan je goed buiten zetten.
 • Terracotta
  Potten uit terracotta zijn gemaakt van klei die rood gebakken is. Terracotta potten zijn dus niet beschilderd. Deze bloempotten passen erg goed bij ieder interieur door hun natuurlijke uitstraling. Deze bloempotjes kan je zowel binnen als buiten neerzetten omdat ze erg stevig zijn. Buiten beschermt het terracotta de wortels van de plant tegen koud weer.
 • Metaal
  Potten van metaal zijn enorm stevig en gaan erg lang mee. Als je de pot buiten wil hebben, dan kan je het beste kiezen voor roestvrijstaal. Dan zal de pot niet roesten in de regen.
 • Natuurlijke materialen
  Plantenmanden zijn potten gemaakt van rotan en riet. Rotan en riet hebben natuurlijke beige en bruine kleuren. Deze kunnen niet zomaar voor langere tijd buiten in de regen staan. Gebruik deze potten dus vooral in de zomer of droog binnen.

Bloempotten binnen gebruiken
Als je een plantenpot van buiten binnen gebruikt kan het dat er een gat aan de onderkant zit. Dit gat zit er zodat extra water, van bijvoorbeeld regen, weg kan lopen. Als je zo’n pot dus binnen zet heb je dus ineens een natte tafel. Om dit te vermijden kan je een plantenschotel onder de pot zetten. Deze onderzetter zorgt ervoor dat jouw tafel schoon blijft en helpt bij het weggooien van extra water.

Plantenpot ontwerp
Plantenpotten bestaan met allerlei soorten designs. Van natuurlijk, naar klassiek tot strak. Een tuinpot zal niet lijken op een sierpot. Als je een onbewerkte aardewerk pot hebt kan je deze ook zelf laten versieren. Leuk voor een kinderfeestje met verf en glitter.

Plantenpotten op verschillende locaties
Een pot kan je alleen neerzetten, maar wat als je wat anders zoekt? Kijk eens naar hangpotten, hierbij hangt de pot met plant aan sterk touw of kabels. Hangende plantenpotten zijn leuk als variatie, bijvoorbeeld op het balkon. Heb je weinig ruimte op het balkon maar wil je toch een plantenpot? Kies dan voor een balkonbak, dit is een pot met haken die je aan de reling kunt haken.

Is een bloempot toch niet wat je zoekt? Kijk dan bij onze:

 • Plantschotels
 • Plantenbakken