Kachelbrandstof

Om je petroleumkachel warm te stoken, heb je een geschikte kachelbrandstof nodig. Dat is belangrijk voor de werking en de levensduur van je kachel. Bij Welkoop kun je brandstof kopen van Firelux. Dit is hele schone petroleum van hoge kwaliteit. En handig: deze brandstof is voor elke verplaatsbare petroleumkachel geschikt. Omdat de brandstof zo zuiver is, is de verbranding schoner en heb je ook minder geur bij het aan- en uitmaken van je kachel.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Brandstof voor de kachel

Niet alle kachels verstoken haardhout of houtpellets, of werken op elektriciteit; sommige kachels branden op kachelbrandstof. Zoals de verplaatsbare petroleumkachels die je bij Welkoop kunt kopen. Kachelbrandstof is hele schone petroleum. Kachels die hier op werken, zijn ideaal te gebruiken op al die plekken waar je geen stroomaansluiting bij de hand hebt. Zoals in het tuinhuis, de tent, caravan of camper.

Kachelbrandstof bij Welkoop

De kachelbrandstof bij Welkoop is van het merk Firelux. Deze brandstof is voor elke verplaatsbare kachel van elk merk geschikt. Dus ook voor een kachel van het merk Zibro is deze brandstof de juiste. De brandstof is vrij van een groot aandeel schadelijke stoffen en geeft een schone en optimale verbranding. Resultaat? Een warme ruimte – en nauwelijks geur. En ook gaat je kachel langer mee. Want het voordeel van een schonere verbranding is dat je minder slijtage hebt aan de kous of brander van de kachel.

Firelux heeft twee soorten brandstoffen: Plus en Clear. Het verschil zit hem in het gehalte aromaten: chemische stoffen. Firelux Plus bevat minder dan 0,1% aromaten en heeft een zeer laag zwavelgehalte. Deze brandstof geeft minder geur en is een aantrekkelijk alternatief voor andere merken petroleum. Wil je een nog schonere verbranding? Dan is Firelux Clear kachelbrandstof een goede keuze. Deze brandstof is volledig ontdaan van zwavel en aromaten, waardoor dit de schoonste brandstof voor jouw petroleumkachel is. Deze kachelbrandstof heeft minder dan 0,007% aromaten. Met Firelux Clear heb je dus nog meer comfort: wel warmte, maar vrijwel geen geur.

Kachels van Zibro en brandstof kopen bij Welkoop

Je vindt bij Welkoop Zibro kachels én de brandstof die je ervoor nodig hebt. Het is zelfs zo dat Zibro de brandstof van Firelux adviseert voor hun kachels!

Handig is dat de kachelbrandstof in een 10 of 20 liter jerrycan zit en niet snel ontvlambaar is. Je hoeft de jerrycan dus niet op een speciale plaats te bewaren. Door het schone karakter kun je deze brandstof buiten en binnen gebruiken. Wel is het advies om een petroleumkachel bij voorkeur te gebruiken buitenshuis of in een goed geventileerde ruimte – dus waar genoeg aanvoer van verse lucht is. Een petroleumkachel heeft namelijk altijd zuurstof nodig, en onttrekt die aan de ruimte waarin je de kachel hebt staan.