Verkoeling hond

De zomer kan erg warm worden voor je hond. Honden hebben geen jas die ze – zoals wij – even kunnen uittrekken. Op écht warme dagen is het voor honden moeilijk zelf verkoeling te zoeken. Bij Welkoop hebben we daarom accessoires die zorgen voor verkoeling voor je hond. Zoals een koelband voor om de hals of een koelmat waarop je hond een verkwikkend dutje kan doen.

Bekijk ook: Waterspeeltjes hond | Koelmatten hond | Hondenzwembad

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Verkoeling voor honden

Zwoele zomerdagen zijn voor onszelf al warm, laat staan voor onze viervoeters. Voldoende water in zijn drinkbak, een schaduwplaats en een ventilator geven honden wat verkoeling. Maar soms wil je meer doen. Bij Welkoop vind je daarom verschillende accessoires om verkoeling aan je hond te geven.

Koelband voor honden

Een verkoelingsband is een simpele manier om je hond verkoeling te geven. Dit zijn halsbanden met een gelvulling. Je doet zo’n koelband bij je hond om, waarna de band meteen zorgt voor verkoeling. Hier hoef je van tevoren niets speciaals voor te doen. Wel leg je de halsband, na het dragen, een kwartiertje op een koele plek: in de schaduw of een koelere ruimte is al voldoende. De gel optimaliseert de werking en de halsband is weer klaar om je hond verkoeling te geven! 

Koelmat voor honden

Waar gaat je hond het liefst liggen als het warm is? Precies, op een koele vloer. Een koelmat is voor je hond een groot genot – net als die koude vloer. Met als verschil dat deze ligplaats in het begin niet koel aanvoelt, maar dat wel wordt zodra je hond erop ligt. Een koelmat voor honden werkt zelf-activerend: de lichaamsdruk activeert de verkoelende werking. De honden koelmat is er in verschillende maten. S is geschikt voor kleine honden, M en L voor middelgrote honden en een XL is met een afmeting van 95 bij 75 centimeter een grote koelmat die voor een grote hond geschikt is. En heel handig: je kunt de mat makkelijk opvouwen en meenemen. Zo heeft je hond een koele ligplaats, waar je ook heengaat!

Zomers speelgoed

Naast iets koels om op te liggen of te dragen, zijn er hondenspeeltjes die verkoeling aan je hond geven. Dit soort verkoelend speelgoed voor je hond leg je even in het water en daarna in de vriezer. Hierna is het speeltje koel en zul je zien dat je hond er graag op kauwt en mee speelt.

Maar misschien zoekt jouw hond van nature verkoeling op door een duik in het water? Dolle pret natuurlijk. Het water is waar jouw waterrat het liefst is, in de zomer. En met drijvende waterspeeltjes in vrolijke kleuren maak je die waterpret nog groter. Je hond kan er naar hartenlust achteraan zwemmen en koelt ondertussen heerlijk af. Een ideale manier om je hond wat verkoeling te geven dus. 

Zwembad voor honden

Een zwembad in de tuin, speciaal voor honden, is misschien wel de meest doeltreffende manier van verkoeling voor je hond. Wat een heerlijkheid voor je hond: een waterparadijs voor hemzelf! Voor jezelf is het ook een feest om te zien hoe jouw hond van deze verkoeling geniet. Gaat hij alleen voorzichtig pootjebaden of plonst hij er onbesuisd in? Gelukkig is een zwembad voor honden robuust en sterk, zodat deze baden niet meteen bij de eerste de beste duik aan diggelen liggen.

Wat extra verkoeling vindt je hond heerlijk in de zomer, maar soms is het zelfs hard nodig! Wist je dat een temperatuur boven de veertig graden gevaarlijk kan zijn voor je hond? Lees ook ons advies over honden en warmte om je trouwe viervoeter de beste hondenverkoeling te geven.