Kippenhokbenodigdheden

Als je graag kippen wilt houden zijn er diverse benodigdheden waar je aan moet denken. Het welzijn van jouw kippen wil je namelijk altijd prioriteren. Er zijn dan ook veel verschillende kippenhok accessoires, wat het lastig maakt om de juiste keuze voor jouw kip te maken. Je kunt denken aan de wat logischere kippenhok benodigdheden, zoals een voederbak en drinkbak, maar er zijn ook veel benodigdheden voor het kippenhok die wat minder voor de hand liggen, maar desondanks toch erg belangrijk zijn. 

Bekijk ook Kippenhokken | Gezondheid | Voer- & drinkbakken

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kippenhok accessoires

Als we het hebben over kippenhok benodigdheden zijn een fijne voederbak en een drinkbak voor de kip noodzakelijk. Welkoop heeft erg veel verschillende varianten die gebruikt kunnen worden in het kippenhok, zoals een kippen voerkorf of juist een voerautomaat voor kippen. Afhankelijk van jouw wensen nemen we je mee in de juiste keuze. 

Voerautomaat voor kippen

Een veelvoorkomend middel om kippen te voeren is een kippen voerautomaat. Een voerautomaat voor kippen heeft ontzettend veel voordelen. Deze automatische manier van voeden zorgt ervoor dat je gereduceerd voer kunt geven aan jouw kip. Zo krijgt de kip altijd de juiste hoeveelheid voer. De voerautomaat voor kippen heeft een silo vormige binnenzijde en het voer valt via een trechter direct in het bakje. Bovendien heeft de automaat een schuine deksel, dat ervoor zorgt dat de kippen niet op de voerautomaat gaan zitten.

Een kippenruwvoerkorf

Mocht je toch voor een wat eenvoudigere voeder variant willen gaan, raden we je aan om eens naar een kippenruwvoerkorf te kijken. Met deze voedertechniek wordt het natuurlijke scharrelgedrag van de kip bevorderd. Het zorgt er ook voor dat er bijna geen vervuiling op de grond komt. Deze variant in de kippenhok accessoires draagt bij aan de natuurlijke behoefte van groenvoer bij kippen, wanneer zij geen groen buitenverblijf hebben. 

Een kippenvoerbal

Een kippenvoerbal is precies wat de naam zegt. Het is een bal die gevuld kan worden met kippenvoer. De voerbal werkt erg goed tegen verveling. De bal is te vullen met kippensnoep, vlokreeftjes of meelwormen die door de gaatjes van de bal geleidelijk naar buiten vallen zodra de kip met de bal gaat rollen. De kippen hebben hier veel plezier van. 

Pluimveeringen

Mocht je jouw pluimvee van elkaar willen onderscheiden kun je bij Welkoop kiezen voor pluimveeringen. Deze ringen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Ze zijn eenvoudig te sluiten via een zipsluiting. Mocht je meer informatie willen over kippenhok benodigdheden neem dan contact met ons op of bezoek één van onze vele winkels.