Mosbestrijding

Last van mos in je tuin? Niet voor lang meer, want met mosbestrijding kun je mos verwijderen en voorkomen. Zo vind je bij Welkoop producten waarmee je mos kunt bestrijden in het gazon, in de siertuin, moestuin of op je bestrating. Bijvoorbeeld op het terras, paden, de oprit of in grind. Onze middelen tegen mos zijn onder meer van merken als DCM, ECOstyle, Luxan, Pokon en Round Up. Je planten en gazon hoeven dus niet meer te lijden onder mossen, maar kunnen gewoon sterk en groen blijven. En je bestrating laat je er met een concentraat of spray weer als nieuw uitzien.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Mosbestrijding middelen

Mossen zijn kruidachtig plantjes die dicht tegen elkaar groeien. Ze kunnen overal in je tuin voorkomen. In het gazon, de siertuin en moestuin. Maar ook op oppervlakken kunnen ze groeien, waar ze zich aan vast kunnen hechten. Dus ook op de tegels en tussen klinkers van de bestrating kan mos groeien. Er zijn ontzettend veel soorten mossen. En hoewel ze er vaak uitzien als een zacht bedje, ben je zo’n plakkaat mos liever kwijt dan rijk. Mos op tegels kan ook nog eens glad zijn, en mos in je gazon maakt dat je gras niet goed meer groeit.

Er zijn middelen tegen mos voor de siertuin, moestuin en het gazon, en voor de tegels: het terras, de oprit en paden. Sommige middelen werken niet alleen tegen mos, maar bestrijden ook onkruid of groene aanslag. Ze hebben dus een 2-in-1 of 3-in-1 werking. Hoewel elk vloeibaar middel met onkruidbestrijding een bestrijdingsmiddel blijft, zijn er middelen die biologisch afbreekbaar zijn, of uit natuurlijke bestanddelen zijn opgebouwd. Gebruik de producten wel precies zoals ze bedoeld zijn en volg altijd nauwkeurig de gebruiksaanwijzing op.

Mos tussen de tegels

Heb je mos op tegels of in het grind? Wil je mos verwijderen tussen klinkers? Dan kun je dit met mosbestrijding in de vorm van een concentraat of spray te lijf gaan. Een concentraat is een vloeistof die je oplost in water. Je brengt het het makkelijkste aan op de bestrating met een drukspuit. Een drukspuit sproeit met een constante druk, waardoor je het mos op de tegels gelijkmatig besproeit. Heb je slechts op een paar plekken mos? Dan kun je ook kiezen voor een gebruiksklare spray; de vloeistof in zo’n sprayfles hoef je niet meer te verdunnen en is dus handig in gebruik. Maar voor welke mosbestrijding je ook gaat, een concentraat of spray, je ziet altijd snel resultaat.

Wil je, naast het mos verwijderen, ook ervoor zorgen dat mos in het vervolg niet meer terugkomt? Dan kun je sommige middelen herhaaldelijk gebruiken. Ze krijgen daardoor een preventieve werking. Zo geniet je nog langer van een mooi en schoon terras.

Mos in het gazon

Heb je last van mos in je gazon? Je bent niet de enige: dit is een van de meest voorkomende problemen in gazons. En je gras wordt er niet beter van, want door de mossen krijgt het nauwelijks de kans om te groeien; mos neemt veel water op. Gelukkig is snel en tijdelijk mos uit je gras verwijderen goed te doen met een mosverwijderaar. Zo heeft DCM voor de mosbestrijding een Anti-Mos concentraat. Je verdunt het met water en kunt het met een gieter over het gras verspreiden. Binnen enkele minuten kleurt het mos bruin. Daarnaast zijn er ook meststoffen met een anti-mos werking, bijvoorbeeld van OMNImusco, Solabiol, Pokon, DCM en Welkoop.

Een lastiger verhaal bij mos bestrijden in het gazon, is om een permanent resultaat te krijgen. Daarvoor moet je de algehele conditie van je gazon verbeteren. Dat betekent onder meer regelmatig bemesten, bekalken en verticuteren. Lees ook ons advies over onkruid en mos in het gazon.