Benzine grasmaaiers

Een krachtige motor, flinke maaibreedte en misschien ook nog wielaandrijving. Een benzine grasmaaier maakt het maaien van grote oppervlaktes makkelijk. Bij Welkoop kun je benzine grasmaaiers kopen van Stiga en Stihl. Ga voor een instapmodel of kies een maaier met hoog vermogen uit een hoger prijssegment; hoe groter de maaibreedte en opvangbak, hoe meer de benzinemaaier geschikt is voor een groot gazon. Met de beste machine voor jouw gras, kijk je niet meer met tegenzin naar de maaiklus die je staat te wachten. Voortaan maai je je grote grasmat met een net zo groots gemak.

Bekijk ook: Alle grasmaaiers | STIHL benzine grasmaaiers | Stiga benzine grasmaaiers

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een grasmaaier op benzine?

Een benzine grasmachine heeft een viertaktmotor en werkt op benzine. Zo’n motormaaier op benzine combineert hierdoor vermogen met maaiprecisie. Ideaal voor als je een middelgroot of groot gazon hebt. Waar een kooimaaier van benzine het gras als het ware knipt, heeft de grasmachine op benzine een mes dat rondcirkelt en zo het gras afslaat. Het resultaat is wat minder strak, maar door deze maaitechniek kun je ook het gras maaien als dat wat natter is.

Tip! Lees ook ons advies over gazon en grasmaaiers.

In vergelijking met grasmaaiers die werken op elektriciteit en accu, maken benzine grasmaaiers meer lawaai. Ook hebben deze machines meer onderhoud nodig. Maar daar staan weer voordelen tegenover die benzinemaaiers ideaal maken voor de grotere gazons.

  • Bewegingsvrijheid: geen snoer waar je tijdens het maaien rekening mee moet houden, dus ook diep in de tuin kun je grasmaaien.
  • Snel werken: met een maaibreedte tussen 46 en 53 cm maai je het gazon in minder banen.
  • Grote opvangbak: met een inhoud tussen 55 en 70 liter kun je zonder veel onderbrekingen doorwerken én hoef je geen gras te harken.
  • Geschikt voor middelgrote tot grote gazons (tussen 500 m² en 1500 m²).

Benzine grasmaaiers bij Welkoop

Bij Welkoop kun je benzine grasmaaiers kopen in verschillende modellen en van verschillende merken. Zowel Stiga als Stihl hebben een grasmaaier op benzine dat als instapmodel speciaal is ontwikkeld om middelgrote gazons te maaien. Ga je voor een gazonmaaier op benzine van een prijsklasse hoger, dan beschik je over een nog grotere opvangbak, nog grotere maaibreedte en kan de machine soms ook mulchen.

Een benzinemaaier weegt meer dan een grasmaaier op elektriciteit of accu. Wil je toch comfortabel maaien, kijk dan eens naar een STIHL benzine grasmaaier of een maaier uit de hogere prijsklasse van het merk Stiga. Deze benzine grasmachines zijn uitgerust met wielaandrijving. Zo hoef je minder te duwen en loop je met tempo over het gras.

Tip! Bij Welkoop kun je voor je grasmaaier op benzine hoogwaardige brandstof kopen: Aspen 4tact. Deze benzine is zeer schoon, waardoor de uitlaatgassen minder schadelijk zijn voor de machine, het milieu en je gezondheid.