Kattenshampoo

Hoewel katten zich graag schoonmaken, hebben ze zo nu en dan toch wat hulp nodig. Of ze nu een ongelukje hebben gehad in de kattenbak of in de modder hebben gerold, je kat schoonmaken met kattenshampoo zorgt ervoor dat ze in een mum van tijd weer stralend schoon zijn. Bekijk hieronder ons gehele assortiment. Op zoek naar een shampoo voor jouw kat maar kom je er niet uit? Neem gerust contact op met onze klantenservice of bezoek één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Geschikte shampoo gevonden voor je kat? Reken de bestelling gemakkelijk online af in onze webshop. We bezorgen altijd aan de deur, vanaf 40 euro is dit gratis.

Bekijk ook: kattenborstel | kattenkam

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Shampoo voor katten

De vraag ‘moeten katten in bad?’ duikt vaak op en het  antwoord daarop is meestal: nee. In tegenstelling tot honden hoeven katten niet regelmatig in bad omdat ze zichzelf goed kunnen schoonmaken. Maar af en toe kunnen ze zichzelf in de nesten werken waardoor ze zichzelf niet helemaal schoon kunnen maken. In dat geval komt kattenshampoo goed van pas.

Het is belangrijk om geen shampoos voor mensen te gebruiken, deze hebben een andere pH-waarde. Kies in plaats daarvan voor een shampoo die speciaal voor katachtigen is.

Houd bij het kiezen van een shampoo ook rekening met de huid van je kat en of ze allergieën hebben. Als de vacht stug en droog is, kun je het beste een formule kiezen met voedende ingrediënten, zoals de Beaphar kattenshampoo

Stap voor stap wassen met kattenshampoo

In bad gaan hoeft geen traumatische ervaring te zijn voor je kat. Door een rustige omgeving te creëren, voorzichtig te wassen en lauw water te gebruiken, kun je voorkomen dat je kat van streek raakt en jij in de stress.

Je kunt een kat ook met twee personen wassen. Terwijl de helper de kat vasthoudt om hem te kalmeren en stil te houden, was jij de kat. Om het baden zo soepel mogelijk te laten verlopen, kun je het beste een handvol kattensnoepjes in de buurt houden.

Daarnaast raden we aan om deze eenvoudige stappen te volgen, om het wassen van je kat minder stressvol te maken:

  1. Voordat de kat in bad gaat, borstel de vacht en knip de nagels, zodat ze minder snel aan je huid kunnen krabben.
  2. Maak het bad vervolgens klaar. Pak een kruik, een washandje, wat eten of lekkers en een warme, donzige handdoek voor als je klaar bent.
  3. Zodra je het water op een aangename lauwe temperatuur hebt gebracht, maak je je kat voorzichtig nat. Gebruik zo weinig mogelijk de douchekop of stromend water.
  4. Masseer een kleine hoeveelheid katten shampoo in de vacht. Begin bij de kop van de kat en werk zo naar de staart toe. Vermijd het gezicht. 
  5. Zodra de vacht ingezeept is, spoel je de shampoo voor katten goed uit om er zeker van te zijn dat er geen vuil of zeepresten achterblijven op hun huid en vacht.
  6. Wikkel je kat in een warme handdoek en borstel je kat voorzichtig met een kam of kattenborstel.