Vijverpompen

Met een vijverpomp houd je het water in je vijver altijd in beweging. Dat zorgt voor meer zuurstof in het water en dat is weer goed voor de planten, vissen en alle andere beestjes in de vijver. Bij Welkoop kun je voor elke soort vijver wel een geschikte, energiezuinige vijverpomp kopen. Zo hebben we sierlijke fonteinpompen, filterpompen en luchtpompen. Voor welke je ook kiest – je maakt het leven in je vijver voor alles dat er in groeit of zwemt een feestje.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Vijverpomp kopen

Beweging in het water is nodig voor alles dat in je vijver leeft. Planten zijn afhankelijk van stromend water, zo kunnen ze het beste voedingsstoffen uit het water halen. Ook vissen hebben zuurstof nodig. Je vijver is een klein gesloten ecosysteem, waarin al het leven afhankelijk is van de kwaliteit van het water. Regelmatig een regenbui helpt, maar dat is niet genoeg. Bij Welkoop hebben we verschillende soorten pompen die de waterkwaliteit van je vijver beter maken.

  • De vijverpomp met filter (of: vijverfilter)
    Gebruik je een vijverpomp met filter, dan zorg je dat de vervuiling in je vijver minimaal is. En dat zijn niet alleen de zichtbare vuildeeltjes. Het filterschuim haalt deze deeltjes weg. Daarnaast worden algen en ziektekiemen gedood door de UV-C behandeling. De VT - Ready Filter set is een goede energiezuinige vijverpomp die toch genoeg kracht in huis heeft.

  • De fonteinpomp
    Deze pomp filtert je water en geeft ook nog een mooie fontein boven het water. De Velda Fonteinpomp kan je bijvoorbeeld onder water installeren. Zo wordt het water goed gefilterd, zonder dat je de filter en pomp hoeft te zien. Het gebeurt allemaal stilletjes onder water. Uit de fonteinkop komt het gefilterde water. Door de fontein krijgt het water meer beweging én zuurstof!

  • De luchtpomp
    Door een luchtpomp naast je vijver neer te zetten, weet je zeker dat er altijd zuurstof genoeg is in het water. Deze pompjes zijn heel energiezuinig en stil. Zit er meer zuurstof in het water? Dan heb je minder last van schadelijke stoffen en opbouw van stikstof in het water. Daarnaast zorgt een zuurstofpomp dat je vijver niet dichtvriest in de winter. Een goed model is de V-Tech luchtpomp van VT.

Een goede pomp, een gezonde vijver
Of je nu kikkers hebt, schildpadden, goudvissen of koi karpers. Alle levende beesten in je vijver houden van fris, vers en zuurstofrijk water. Zoals altijd is voorkomen beter (en goedkoper) dan genezen. Dat doe je onder andere met de vijverpomp met filter van VT. Hou bij het kopen van een vijverpomp wel rekening met de opvoerhoogte. Ligt je vijver diep ingegraven en moet de pomp het water een stukje omhoog pompen? Hoe hoger dit verschil is, hoe meer vermogen de pomp nodig heeft. Kijk dus altijd goed of de pomp die je kiest wel genoeg kracht heeft.

Alles voor je vijver
Wat je ook zoekt voor je vijver, wij hebben het voor je. Of je nu nieuwe filters zoekt voor de pomp die je pas hebt gekocht, of een schepnet voor die eindeloze blaadjes. We hebben bij Welkoop van alles voor je vijver. Bezoek onze pagina over vijvers.