Kattenborstels

Als je een katteneigenaar bent, ben je er waarschijnlijk aan gewend dat er haren op je kleren, meubels en vloeren zitten. Hoewel dit moeilijk te vermijden is bij binnenkatten, kan het regelmatig borstelen van je huisdier het verharen verminderen. Ook helpt deze handeling bij het schoonhouden van het huis. Sommige katachtigen vinden het prettig om geborsteld te worden door hun baasje, maar andere bieden meer weerstand. Daarom is het belangrijk om een goede kattenborstel in huis te hebben. Twijfel je nog over welke borstel geschikt is voor jouw kat? Neem online of telefonisch contact op met onze klantenservice of kom langs in één van de vele winkels voor persoonlijk advies.

Bekijk ook: Kattenkam | Kattenshampoo

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Verschillende soorten kattenborstels

De beste kattenborstel kies je door goed te kijken naar de behoefte van je kat en naar je persoonlijke situatie. Sommige borstels zijn beter geschikt voor langharige, andere weer voor kortharige katten. Je zult ook de vorm van de borstel en hoe gemakkelijk deze schoon te maken is, in overweging willen nemen.

Borstel handschoen kat

Als je de voorkeur geeft aan een handschoen, stellen we de Beeztees verzorgingshandschoen voor. Je krijgt een waterafstotende handschoen waar je jouw kat gemakkelijk mee kunt borstelen. Een borstel in de vorm van een handschoen brengt veel gemak met zich mee.

Met grove en fijne nopjes over de hele handpalm is het gemakkelijk om uitgevallen haar en huidschilfers te verwijderen en matten en klitten uit te kammen. Wanneer je deze handschoenen aantrekt en door de vacht van je kat gaat, zul je een opmerkelijke hoeveelheid losse haren oppikken. Klaar? Haal de verzamelde haren gemakkelijk van de handschoenen af en gooi deze weg. 

Standaard borstel kat

Naast de handschoen is er ook nog de gewone borstel. Deze kun je gebruiken voor de doorsnee vachtverzorging. Een gebrek aan verzorging kan leiden tot een vieze vacht en stress. Kattenborstels zijn daarnaast ook goed voor het verbeteren van de bloedcirculatie en het verwijderen van oude haren. Begin al op jonge leeftijd met de verzorging van je kat, bij voorkeur wanneer ze nog een kitten zijn. Op deze manier laat je ze wennen aan het aanraken en vasthouden van de poten. Dit zal het proces van het verzorgen en knippen van de nagels  vereenvoudigen.

Met deze kattenborstel van Beeztees kun je de losse haren van je kat eenvoudig verwijderen. Je kunt met de borstel ook de haren verwijderen van meubels, auto bekleding en je eigen kleding. Naast dat je met deze borstel je kat schoon kunt maken, is deze ook nog eens geschikt voor je hond. Een ideale keuze dus wanneer je zowel een hond als kat als huisdier hebt.