Hondenborstels

Je hond borstelen. Het is een stukje verzorging waar de ene hond zich helemaal aan overgeeft en waar de andere hond totaal niet van houdt. Iedere hond is anders. En ook elke hondenvacht is anders. Bij Welkoop vind je voor jouw hond een geschikte hondenborstel. Door de hondenvacht regelmatig te kammen, houd je de vacht mooi verzorgd. En niet onbelangrijk: houd je de haren uit je huis – voor zover dat kan, met je harige maatje om je heen.

Bekijk ook: Hondenkammen | Hondenshampoo | Poepzakjes

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hondenborstel kopen: welke borstel voor mijn hond?

Hondenborstels heb je bij Welkoop in allerlei soorten. Heb je een hond die zo’n beetje het hele jaar door verhaart, en niet echt ondervacht heeft? Zoals een Boxer, Dalmatiër of Dobermann met kort haar? Of een Ierse Setter of Cocker spaniël met lang haar? Voor zulk soort honden zijn borstels goed geschikt. Maar welke borstel voor jouw hond de beste is, hangt uiteindelijk ook af van de praktijk: hoe jij de hondenvacht het liefst onderhoudt.

  • Combiborstel

De combiborstel is tweezijdig: aan de ene kant zitten metalen pennen waarmee je de vacht goed losmaakt en losse haren verwijdert, aan de andere kant zitten zachte borstelharen waarmee je losse haren en vuil aan de oppervlakte verwijdert, en de haren gladstrijkt.

  • Slickerborstel

Een slickerborstel (of plukborstel) is een borstel met allemaal dunne, gebogen, metalen haren. Je haalt deze borstel vanaf de huid door de ondervacht en bovenvacht heen. Losse haren blijven in de borstel achter. Voor een goed resultaat verwijder je ze na elke borstelbeurt. Beeztees heeft daar iets handigs op gevonden met de zelfreinigende slickerborstel; door op de knop te drukken verwijder je de achtergebleven haren automatisch.

De slickerborstel is er in het klein, middel en groot, en is geschikt voor alle soorten vachten – maar in het bijzonder is deze hondenborstel geschikt voor dikke en zware, middellange tot langharige vachten, zoals die van golden retrievers of labradoodles. Ook kun je deze borstel gebruiken om je hond te borstelen tijdens het föhnen, na een wasbeurt met hondenshampoo.

  • Verzorgingsborstel

De verzorgingsborstel heeft zachte haren en is geschikt voor honden met een korte of middellange, gladde vacht. Deze borstel verwijdert aan de oppervlakte de losse haren en vuil. Heel geschikt voor hondenrassen zoals jack russels en dobermanns.

  • Massageborstel

Je hond borstelen en tegelijk masseren? Het kan met een massageborstel. Ze zijn er van rubber, maar ook als handschoen met siliconen nopjes. Met een massageborstel verzorg je de vacht op een zachte manier. Dankzij de flexibele vorm voelt het borstelen aangenaam voor je viervoeter en daarnaast stimuleer je de bloedsomloop.

Hondenborstel… of een hondenkam?

We hebben bij Welkoop naast hondenborstels ook hondenkammen. Verhaart je hond het hele jaar door en heeft hij niet veel ondervacht, dan kun je prima af met een borstel voor de dagelijkse borstelbeurt. Maar heb je te maken met een ondervacht, dan heb je een kam voor je hond nodig: de lange tanden van de haren bereiken ook die onderste haren. Zeker als je hond in de rui is en in korte tijd veel haren verliest, is een ruikam of roskam geen overbodig toiletartikel voor je hond. 

Tip! Kort haar, stokhaar, ruwhaar, ondervacht, kroeshaar, vilthaar – ze hebben allemaal een andere verzorging nodig. Ontdek hoe je de vacht van jouw hond goed verzorgt, lees ons advies over vachtverzorging.