Luchtpompen

Heb je een aquarium in huis? Dan wil je natuurlijk dat deze schoon blijft en de juiste omstandigheden biedt voor jouw vissen. Handige hulpmiddelen zijn luchtpompen. Deze pompen zorgen ervoor dat het zuurstofniveau in jouw aquarium op peil blijft. Bij Welkoop vind je een ruim aanbod aan luchtpompen. Zo bepaal je zelf welke zuurstofpomp geschikt is voor jouw aquarium. Bekijk het aanbod in onze webshop of in één van de vele Welkoop winkels. Bestel je liever online? Wij leveren jouw bestelling tot aan de deur. Vanaf een besteding van € 40,- doen we dit geheel gratis!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Luchtpompen voor verschillende aquariumgroottes

Welkoop biedt luchtpompen in verschillende soorten en maten. In onderstaand overzicht zie je welke luchtpomp geschikt is voor jouw aquarium. 

  • Een aquarium van 10-60 liter. Een geschikte Tetra luchtpomp voor dit aquarium is de Tetra APS 50. Deze pomp is makkelijke te bedienen en biedt 3 jaar garantie.
  • Een aquarium van 50-100 liter. De APS 100 is een geluidsarme aquarium luchtpomp. Deze pomp is geschikt voor een medium formaat aquarium.
  • Een aquarium van 80-150 liter. Net zoals de twee bovenstaande luchtpompen is deze Tetra APS 150 luchtpomp stil en krachtig. Dit komt door de innovatieve pompconstructie en rubberen doppen die de trillingen absorberen.

Op deze luchtpompen dien je ook een luchtslang aan te sluiten. Welkoop biedt de krachtige AH 50-400 luchtslang aan. Dit is een siliconen luchtslang met een lengte van 2,5 meter. Deze is geschikt voor de Tetra APS 50-400 luchtpomp.

Waarom is het hebben van luchtpompen zo belangrijk?

Een beluchtingspomp zorgt logischerwijs voor extra zuurstof in jouw aquarium. Het is belangrijk om het zuurstofniveau op peil te houden voor jouw vissen. Ieder soort heeft namelijk een andere zuurstofbehoefte waar je rekening mee moet houden. Wanneer het water van jouw aquarium warmer wordt, is het belangrijk om een krachtige luchtpomp te hebben. De planten zorgen op dat moment namelijk niet voor genoeg zuurstof.

Niet alleen een stille luchtpomp zorgt voor zuurstof in een aquarium. Stromingen in het water zorgen hier ook voor. Hier heb je geen speciale stromingspomp voor nodig, omdat een beluchtingspomp ook voor een zachte stroming zorgt. Deze stroming zorgt ervoor dat het aquariumwater schoon blijft. Let wel op! Een te harde stroming remt de groei van je aquariumplanten.

Wil je een geschikt klimaat scheppen voor jouw vissen? Dan is het raadzaam om eens naar het aanbod luchtpompen te kijken. Naast zuurstofpompen biedt Welkoop nog veel andere producten aan voor aquaria. Kijk ook eens naar het aanbod in aquariumfilters en aquariumverwarmers.