Onkruidborstels

Onkruid tussen de stenen en tegels van je terras, stoep of oprit? Met een onkruidborstel kun je het gemakkelijk verwijderen. Bij Welkoop vind je stevige onkruidborstels voor tussen de voegen van je stenen. Ze hebben een fijne, lange steel en vrijwel allemaal stalen haren voor het beste resultaat. Ook hebben we onkruidborstels speciaal voor houten vlonders. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Kijk dan eens naar een onkruidborstel die elektrisch is. Hiermee verwijder je onkruid tussen de voegen zonder dat het je ook maar enige moeite kost.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Schone voegen met een onkruidborstel

Onkruid in de voegen van je bestrating kun je verwijderen met bezems, borstels en krabbers. Een onkruidborstel is speciaal ontworpen om de voegen schoon te krabben; je krabt het onkruid met een staalborstel weg. Een onkruidborstel heeft een lange steel, dus tijdens het krabben kun je gewoon blijven staan. Ga je met zo’n borstel het onkruid te lijf, dan verwijder je het onkruid dus handmatig. Dit kost wat meer moeite dan wanneer je een vloeibaar onkruidverdelger zou gebruiken voor de onkruidbestrijding en ook kan het onkruid wat sneller terugkomen. Maar, een borstel heeft ook voordelen: je ziet meteen resultaat én bent milieuvriendelijk bezig.

  • Voegenborstel op steel

Een voegenborstel heeft aan het uiteinde een staalborstel waarmee je onkruid weg borstelt. De stalen borstelharen hebben een V-vorm, dus je borstelt heel precies over de voegen. Omdat de borstelharen zeer hard zijn, krab je het onkruid in de voegen met de borstel eenvoudig weg. Bij Welkoop hebben we deze onkruidborstels mét en zonder houten steel. Naast de borstels met borstelharen van gehard staaldraad, zijn ze er ook met een combinatie van staaldraad en kunststof. Deze borstels zijn daardoor heel geschikt om houten vlonders en ruwe betonklinkers schoon te borstelen. Ook zijn er onkruidborstels met een scratcher: een soort sterke punt aan de zijkant van de borstel. Zo kun je tijdens het krabben ook hardnekkig onkruid verwijderen.

Tip! Voor fijne voegen en fijn onkruid is een voegenborstel heel geschikt. Probeer een voegenborstel wel eerst op een klein stukje uit, zodat je kunt zien of je de stoep niet beschadigt. Zo kan natuursteen niet tegen de harde staalborstels. Zijn de voegen tussen de tegels vrij breed? Dat kun je de voegen ook schoon krabben met een voegenkrabber (of tegelkrabber, onkruidkrabber).

  • Elektrische onkruidborstel

Wil je zonder inspanning het onkruid uit de voegen verwijderen? Gloria heeft een onkruidverwijderaar met een elektromotor: de Weedbrush. Onderaan de steel heeft deze voegenborstel één wieltje en één staalborstel. Je stuurt deze onkruidverwijderaar op steel als het ware over de voegen – de roterende borstel doet de rest. Een onkruidborstel die elektrisch is, werkt dus makkelijk en nauwkeurig. Ook kun je een Cut&Brush op de steel van de Gloria onkruidborstel zetten, waarmee je de graskanten langs je bestrating strak maakt.

Heb je niet meteen last van onkruid tussen de voegen, maar wel van groene aanslag op de tegels? Met de elektrische Gloria Multibrush in combinatie met een algenborstel, kun je oppervlakken schoonborstelen.