Drinkflessen

rinkflessen zijn essentieel als jij knaagdieren wilt houden. Ben jij op zoek naar een drinkfles voor jouw konijn, hamster of een ander knaagdier? Bij Welkoop vind je een uitgebreid aanbod aan drinkflessen! Wij snappen dat jij het beste wilt voor jouw lieve huisdier. Bestel jouw drinkflessen eenvoudig via onze webshop. De bestelling wordt thuisbezorgd en dit is bij een besteding vanaf €40 al gratis. Wil je de producten liever eerst bekijken? Kom dan langs bij één van de vele Welkoop winkels. Onze medewerkers staan voor jou klaar met professioneel advies.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom zijn drinkflessen zo ideaal?

Drinkflessen zijn essentieel voor jouw knaagdier. Zorg daarom dan ook dat je altijd minimaal één drinkfles in de knaagdierenkooi hebt hangen. Waarom een drinkfles en geen waterbakje? Drinkflessen zijn erg handig, want je kunt deze gewoon aan de kooi bevestigen. Zo kan jouw knaagdier zelf bepalen wanneer hij gaat drinken en hoeveel. Waarbij een waterbakje al gauw omvalt en vuil wordt, is dat niet het geval bij flessen. De drinkfles hangt stevig aan de kooi en is een gesloten container waar geen vuil in kan komen. 

Ze zijn er in verschillende formaten en materialen. Zo heeft Welkoop voor ieder formaat knaagdier een drinkfles. Denk aan een grote drinkfles voor konijnen of een kleine drinkfles voor een hamster. De drinktuitjes zijn van RVS zodat deze niet verroest. De flessen zelf zijn van transparant glas zodat je ziet hoeveel water er nog in zit. Daarnaast kunnen de meeste flessen gemakkelijk de vaatwasser in!

Hoe bevestig ik drinkflessen?

Knaagdieren hebben dagelijks schoon drinkwater nodig. Zorg er dan ook voor dat jouw knaagdier altijd toegang heeft tot de drinkfles. Je bevestigt deze altijd aan de buitenkant van de knaagdierkooien. De drinkfles bevestig je ondersteboven aan de kooi. In het tuitje waar jouw knaagdier uit drinkt, zit een balletje om te voorkomen dat het water gaat lekken. Zo loopt het water er niet uit en wordt het geen kliederboel! Uiteraard gaat het balletje omhoog, zodra het knaagdier water drinkt. Dit heet een dubbelkogeltechniek. Hoe hoog je de drinkfles moet hangen, hangt van de grootte van je knaagdier af. De fles hangt te laag of hoog, zodra jouw knaagdier moet bukken of op zijn tenen moeten staan om te kunnen drinken. Heb jij meerdere konijnen met verschillende formaten in één hok? Neem dan twee drinkflessen.

Naast een drinkfles voor je konijn of drinkfles voor je hamster is het ook belangrijk om een voerbakje te hebben voor je knaagdieren. Welkoop heeft een ruim assortiment aan voerbakken & drinkflessen.