Rattenkooien

Ga jij ratjes als huisdier aanschaffen? Of ben je al de eigenaar van deze knaagdiertjes? Dan wil je dat jouw ratjes een leuke en fijne verblijfplaats krijgen. Ratten leven vaak in groepjes en leven niet graag alleen. Kies daarom voor een rattenkooi die groot genoeg is voor meerdere ratjes. Welkoop heeft diverse rattenkooien in het assortiment! Rattenkooien kopen doe je bij Welkoop via de webshop. De bestelling wordt tot de deur thuisbezorgd, dit is vanaf €40 gratis. Of wil jij de rattenkooien liever eerst in het echt zien? Kom dan naar één van onze vele locaties voor professioneel advies!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Rattenkooien kopen

Waar let je op het bij het kopen van rattenkooien? Ratten zijn actieve en avontuurlijke beestjes, waardoor zij veel ruimte nodig hebben. Het zijn groepsdieren en deze leven het liefst met meerdere in een kooi. Hier moet dan ook de ruimte voor zijn. Wat is de beste rattenkooi voor jouw ratjes en waar kun je naar kijken bij het kopen van rattenkooien?

  • Ratten zijn van nature klimmers en vinden het prettig als de rattenkooi horizontale spijlen heeft. Zo kan de rat lekker klimmen en optimaal gebruik maken van de ruimte.
  • Ook dient het hok meerdere verdiepingen te hebben om goed te kunnen klimmen.
  • Ratjes vinden het ook prettig als zij meerdere ruimtes hebben waarin zij zich kunnen terugtrekken. Zorg dus voor meerdere schuil- en slaapplekjes en het liefst één per ratje.
  • Zorg voor wat avontuurlijke speeltjes, zoals hangmatjes of touwen om overheen te kunnen klimmen en rennen. Tunnels worden ook vaak gewaardeerd.
  • Kies een fijne bodembedekking waarbij de rat lekker kan rennen en graven. Ze vinden het fijn om holletjes te maken. 

De beste rattenkooi is de kooi waar jouw ratten zich het meest comfortabel in voelen. Jij als baasje kent de behoeftes van jouw knaagdieren. 

Wat is de beste locatie in huis voor de rattenkooi?

Indien je een eenmaal de keuze hebt gemaakt uit één van onze rattenkooien, moet de locatie gekozen worden. Waar zet je de rattenkooi neer? 

  • Zet de kooi nooit in de volle zon, want ratjes kunnen niet tegen hitte
  • De kooi mag niet op de tocht staan
  • Ratten houden niet van hard geluid 
  • Bescherm de ratjes tegen te fel licht
  • Zet de rattenkooi het liefst in de kamer, want het zijn sociale knaagdiertjes

Alternatieven rattenkooien

Is een rattenkooi niet groot genoeg voor de hoeveelheid ratjes die jij hebt? Neem dan eens een kijkje bij onze andere knaagdierkooien, zoals de caviakooien en konijnenkooien. Heb jij professioneel advies nodig? Welkoop helpt jou graag!