Boeken

Hoe laat je pitjes en zaadjes ontkiemen? Welke variëteiten kun je het hele jaar oogsten? Hoe maak je een milieuvriendelijke en zelfvoorzienende moestuin? De groene vingers – die heb je. Maar hoe je een moestuin aanlegt en succesvol maakt? Dat is kennis die je moet opdoen. Bij Welkoop hebben we moestuinboeken over planten kweken, groenten kweken, snoeien en inmaken. Elk kweekboek staat boordevol tips en adviezen en vormt een nuttig naslagwerk dat je er steeds weer even bij pakt. Zo maak je het moestuinieren je eigen!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kweekboek bij Welkoop

Bij Welkoop vind je alle benodigdheden voor kweken – van kassen tot turfpotjes. En natuurlijk: moestuinboeken mogen niet missen. Want hoe gebruik je al die verschillende kweekbenodigdheden? Ons advies over de moestuin helpt je een stuk op weg, maar er valt nog veel meer te vertellen over fruit en groenten kweken. Reden genoeg voor wat lectuur.

Moestuin beginnen start met een boek

Van zaaien tot oogsten. Geen idee nog hoe je dat doet? Of gaat het geregeld mis? Een boek over de moestuin gaat je helpen; moestuinieren is met een boek makkelijker. Een kweekboek is jouw geheime troef voor een succesvolle moestuin.

Bij Welkoop vind je verschillende moestuinboeken. Ze vertellen bijvoorbeeld over de beste en origineelste variëteiten die je het hele jaar door kunt oogsten. Of hoe je stap voor stap planten kweekt. Ga je een moestuin beginnen dan is zo’n boek dus onmisbaar. Heb je helemaal geen tuin voor een eigen moestuin? Dan is een moestuin meestal wel mogelijk – gewoon op je terras of balkon! Een boek over moestuinieren in bakken en potten leert je hoe je te werk gaat. Tijd om te oogsten? Met een kweekboek over inmaak- en bewaartechnieken leer je hoe je kunt inleggen, roken, drogen en fermenteren. 

Wil je de milieuvriendelijkste moestuin? Een moestuinboek over permacultuur is dan interessant. Hierin staat hoe je een moestuin maakt die zuinig en zelfvoorziening is. Uitgangspunt is dat je niets verloren laat gaan.

Kweekboek vol eigen notities

Een goede tuinder weet alles over zijn planten, dus naast lezen over de moestuin in een boek – valt er ook van alles op te schrijven. Je bewaart je notities in je eigen hardcover moestuinplanner. Je kunt bijhouden welke variëteiten je van groentezaden je hebt staan, wanneer je moet snoeien en wanneer je welke stappen hebt ondernomen om de planten te verzorgen. Zo teel je straks perfecte tomaten.

Boek over snoeien

Om bomen en struiken krachtiger te doen groeien en je bloemen en planten beter te laten bloeien en meer vruchten te laten krijgen, moet je ze soms temmen. In boeken over snoeien lees je hoe je dit het beste aanpakt. Je ontdekt de juiste periodes en manieren van snoeien, hoe je oude bomen nieuw leven inblaast, de groei van bomen beperkt en hoe je zelf kunt enten. Zo’n gids is onmisbaar voor elke tuinliefhebber!