Teugels

Teugels bieden de ruiter sturing tijdens het paardrijden. Door dit hulpmiddel staat de ruiter in direct contact met het bit van het paard. Waar een beginnende ruiter het hulpmiddel voornamelijk zal gebruiken voor de sturing. Zal de professionele amazone het hulpmiddel gebruiken om het paard bepaalde oefeningen te laten uitvoeren. Welke teugels het beste bij jou passen ligt aan welke discipline je uitoefent. Welkoop biedt verschillende soorten teugels in de webshop en in de winkel. Kom voor professioneel advies langs in een van de vele winkels. Als je liever online shopt, is het gehele aanbod te vinden in onze webshop. Het product wordt bij jou thuisbezorgd en dat is vanaf €40 geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De verschillende soorten teugels bij Welkoop 

De verschillende teugels zijn op te delen in 3 verschillende soorten. Hieronder lees je overzichtelijk welke soorten er bestaan:

  • De dressuurteugel: dit type kenmerkt zich doordat ze geen anti-slip laag of tussenstopjes hebben. Hierdoor kan de ruiter het hulpmiddel gemakkelijk tussen de handen laten doorglijden. Dit is belangrijk voor een secure dressuuroefening omdat de ruiter daardoor zeer precies kan aangeven wat het paard moet doen. 
  • De springteugels: tijdens het springen moet de ruiter stevig in het zadel blijven zitten. Dit kan mede door dit hulpmiddel omdat er een anti-slip laag en tussenstopjes bij zitten. Hierdoor kan de ruiter dit accessoire stevig vastpakken en schieten ze minder snel uit je handen. 
  • De vrijheidsdressuur: deze soort heeft veel overeenkomsten met de dressuur variant. Het verschil is dat deze variant met een clip is. Daardoor is dit hulpmiddel gemakkelijk te bevestigen aan het hoofdstel. 

Welk type teugel past het beste bij jou als ruiter?

Voor de sturing van het paard heeft elke ruiter behoefte aan bepaald type teugel. Lees hieronder welke het beste bij jou passen:

  • Bijzetteugels: dit type is elastisch en ruim verstelbaar. Door de vochtabsorberende kwaliteit kun je met de verschillende weersomstandigheden toch buiten rijden. Deze bijzetteugels zijn geschikt voor het longeren door de handige clip. 
  • Slofteugels: door de aparte singel lus kun je de slofteugels bevestigen aan de singel. Hierdoor wordt het paard geforceerd om het hoofd laag te houden. Indien je nog niet eerder hebt gewerkt met dit product, adviseren we je om eerst informatie in te winnen. 
  • Regulier en anti-slip: deze variant is er in zowel zwart leer als anti-slip te verkrijgen. Dit product is gemaakt van nylon en heeft een tussenstopjes. Door de juiste prijs-kwaliteitverhouding is het een ideale oplossing voor elke ruiter. 

Bekijk het gehele aanbod in de winkel of in de webshop. Maak direct jouw uitrusting compleet en zie hier ons aanbod aan rijuitrusting & onderhoud, waaronder beenbescherming, zadeldekens en ledervet