Varkensvoer

Varkens zijn echte alleseters. Ze eten vaak uren aan een stuk. Daarnaast zijn ze zo’n zes tot zeven uur per dag bezig met wroeten, grazen en scharrelen. Varkensvoer neemt dus een belangrijke plaats in in het leven van jouw varkens. Dat begrijpen wij bij Welkoop als geen ander. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Daarom hebben wij het beste voer voor varkens in ons aanbod. Van GARVO tot ons eigen Welkoop varkensvoer. Bekijk onze producten en kom erachter welk varkensvoer het beste bij jouw varkens past!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat eten varkens?

Het dieet van varkens bestaat uit een combinatie van krachtvoer en ruwvoer, zoals gras of hooi. Krachtvoer is voor varkens erg belangrijk. Ze kunnen namelijk niet alle eiwitten en mineralen die ze nodig hebben uit ruwvoer halen. Bij Welkoop hebben wij krachtvoer speciaal voor hobbyvarkens: varkensmuesli.

Welkoop Varkensmuesli is volledig varkensvoer voor hobbyvarkens. Het is de basis voor een gezonde dagelijkse maaltijd. Daarnaast heeft dit varkensvoer de volgende voordelen:

  • Bevat lecithine voor een goede vetverbranding
  • Goed verteerbare voedingsstoffen
  • Een smakelijke, gevarieerde muesli

Te veel varkensvoer

We moeten onze varkens niet te veel varkensvoer geven. Dan worden ze al snel te dik. Voor een varken van 200 kilo is één tot zes kilo krachtvoer per dag prima. Bij Welkoop bestel je grootverpakkingen van 15 kilo of 20 kilo eenvoudig online. Vanaf een bestelbedrag van € 40 betalen wij de verzendkosten voor je! 

Hoe herken ik een te dik varken? 

Heeft je varken toch te veel gegeten? Dit is vaak het resultaat van te veel brood of granen. Dat zijn echte dikmakers. Zorg er daarom voor dat je varken altijd het juiste varkensvoer te eten krijgt. Te dikke varkens herken je aan:

  • Overmatige huidplooien
  • Platgedrukte oren
  • Kwabben aan de kont

Hoe herken ik een te mager varken?

Als een varken niet genoeg varkensvoer krijgt, kan het te mager blijven. Ook dit is niet moeilijk te herkennen. Een varken dat te mager is, herken je aan:
Doorligplekken bij het schouderblad

  • Een spitse kont
  • Wijd uitstaande haren
  • Een gekromde rug

Goedkoop varkensvoer kopen

Een varken dat te dik of te mager is, is bijna altijd het resultaat van verkeerd varkensvoer. Bij Welkoop weet je zeker dat je het juiste varkensvoer koopt, voor de juiste prijs. Ons aanbod is zorgvuldig samengesteld op de behoefte van hobbyvarkens. Goedkoop varkensvoer kopen doe je bij Welkoop. 

Wil je meer weten over voer voor varkens? Bezoek dan één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Onze specialisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Welkoop. Weet wat te doen.