Krabplanken

Alle katten krabben graag. Maar niet alle katten hebben dezelfde krabvoorkeur. Misschien zweert jouw kat bij een horizontale krabplek. Een krabplank is voor je kat dan een perfecte krabgelegenheid; krabplanken leg je plat op de grond. Maar wist je dat je sommige krabplanken ook verticaal aan de muur kunt bevestigen? Voor welke variant je ook gaat – je kunt de katten krabplank bij Welkoop kopen. Naast platte krabplanken, hebben we ook hoekmodellen waarmee je zelfs dat ene hoekje nuttig inricht. En wil je je kat extra uitdaging geven, kijk dan eens naar een krabplank met een golvende vorm.

Bekijk ook: Alle krabmeubels | Krabpalen | Krabtonnen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Krabplanken voor je kat

Is jouw kat een horizontale krabber, dan zul je hem niet snel een krabpaal zien gebruiken. Omdat hij toch binnenshuis moet kunnen krabben, zijn krabplanken een goed alternatief. Een krabplank is een krabmeubel die je horizontaal neerlegt of ergens verticaal ophangt: aan de muur, of de zijkant van een kast.

Krabplanken zijn niet alleen soms een broodnodig alternatief voor de krabpaal – ze zijn ook een subtiel alternatief. Ze vallen nauwelijks op! Het kan dus een slimme oplossing zijn wanneer je je kat wel wat te krabben wilt geven, maar niet zit te wachten op een krabpaal midden in je woonkamer, of er gewoon niet de ruimte voor hebt. Een krabplank past in ieder huis!

Met verschillende gelegenheden om te krabben in huis, verrijk je niet alleen het leven van je kat – maar bescherm je ook je vloerbedekking, meubels, behang en gordijnen. Soms moet je je kat wel een pootje helpen, om hem de krabmeubels te laten vinden. Dat doe je met catnip, kattenkruid. Je kunt het in sprayvorm kopen en op de krabmeubels sprayen. Maar schaf je een krabplank van karton aan, dan zit daar meestal al een zakje catnip bij. Dit strooi je uit over de plank. Hierna heeft de plank een grote aantrekkingskracht op je kat.

Krabplank bij Welkoop

Je hebt ze zo plat als een plank – maar ook golvend. Met een krabplank bij Welkoop kun je voor je kat dus alle kanten op. Sommige krabplanken voor katten zijn van krab karton, andere zijn gemaakt van hout met slijtvast sisal. Welk materiaal het beste is voor jouw kat, hangt af van zijn krabvoorkeuren. Leeft jouw kat zich graag uit op het behang, dan is een kartonnen krabplank waarschijnlijk een schot in de roos.

 Een krabplank van stevig karton hoef je nergens aan te bevestigen – je legt hem gewoon neer op de grond. Deze planken zijn dan ook makkelijk te verplaatsen. De krabplanken zijn er in verschillende maten. Zo heb je planken van 8 centimeter, 12,5 centimeter of 25 centimeter breed. Op een brede krabplank heeft je kat meer de ruimte om uitgebreid te krabben. Maar een smalle plank neemt weer minder plaats in.

  • Plank model

Een krabplank met een platte vorm, biedt een stevig oppervlak voor je kat om op te krabben. De kartonnen krabplanken leg je gewoon neer op de grond, de platte planken kun je ook ophangen: aan de muur, , naast de deurpost, aan de zijkant van een kast – waar je maar wilt.

  • Hoek model

Een krabplank met hoekmodel, gebruikt de ruimte in je huis wel heel efficiënt: dit krabmeubel bevestig je in een hoek. Beeztees heeft een krabplank voor in de hoek die bestaat uit een sisal mat. Deze is multifunctioneel, want je kunt de mat ook plat tegen de muur bevestigen. Bij de sisal mat van Beeztees zit een ophangmechanisme en een zakje catnip.  

  • Golvend model

Naast de platte krabplanken en de krabmatten voor in de hoek, zijn er kartonnen krabplanken met een golvende vorm. Voor katten is deze krabplank extra uitdagend. Je kat moet nu ook nog balanceren! Daarnaast staat zo’n gebogen design nog eens extra vrolijk in je huis. Voor kittens is een gebogen vorm ook leuk. Je kitten kan eronderdoor kruipen en zich langs de zijkanten van de plank optrekken.

Tip! Hang de krabplank zo hoog dat de nagels van je uitgestrekte kat niet hoger komen dan de bovenkant van de krabplank.