Strooiwagens

Zout strooien in de winter? Of graszaad, mest of kalk over je gazon? Met een strooiwagen strooi je het snel en gelijkmatig uit – zonder vieze handen te krijgen. Dat is soms heel welkom; voor mest draait de strooiwagen zijn hand niet om. Bij Welkoop kun je strooiwagens kopen van verschillende merken en in verschillende formaten. Hoe meer liter er in de bak kan, hoe meer je kunt strooien en hoe minder vaak je hoeft bij te vullen. Of je nu een middelgroot of groot gebied gaat bestrooien – een strooiwagen gebruik je het hele jaar door en maakt zichzelf al snel onmisbaar in je tuin.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een strooiwagen?

Een strooiwagen, of zaaiwagen, is een wagentje op luchtwielen met een bak. In die bak doe je strooigoed: kalk, zaden, zand, zout of granulaat. Zodra je de wagen vervolgens vooruit duwt, strooit de wagen dit strooigoed uit.

De strooiwagen is met een gazon ideaal. Zo is het zaaien van graszaad met een strooiwagen een simpel klusje. En ook de jaarlijks terugkerende tuinklussen zoals kalken en bemesten zijn zo gedaan, op een schone manier. Je kunt de strooiwagen voor meststoffen of kalk gebruiken. En ook in de winter wanneer het ijzelt maakt de strooiwagen zich nuttig. Je strooit er eenvoudig strooizout mee uit op de paden rondom je huis.

Strooiwagens kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je strooiwagens kopen van onder meer Turfmaster en Gardena. De verschillen tussen de strooiwagens zitten hem in de grootte van de bak en het strooisysteem: een roterend systeem heeft een groter bereik. Hoe groter de bak en het bereik, hoe meer de strooiwagen geschikt is voor een groot oppervlakte.

De strooiwagens van Gardena geven een gelijkmatig resultaat dankzij een gepatenteerd doseersysteem. Met een Gardena strooiwagen strooi je graszaad en zelfs fijne kalk heel gedoseerd uit: je beslist zelf hoeveel er gestrooid wordt en de strooiwals verspreidt het strooigoed alleen als je de wagen vooruit duwt. Rijd je hem achterwaarts ergens naartoe, dan strooit de wagen niet. Zo strooi je nooit te veel.

  • Oppervlaktes tot 400

Wil je strooien over middelgrote tot grote gebieden, dan is de Gardena Strooiwagen L een goede optie. Deze strooiwagen heeft een bak van 12,5 liter. De wagen strooit uit over een breedte van een halve meter.

  • Oppervlaktes vanaf 400m²

Wil je een groter bereik tijdens het strooien, kijk dan naar de XL Strooiwagen van Gardena of de Turfmaster strooiwagen. Beide zijn roteerstrooiers, wat betekent dat het strooisysteem roteert en het bereik van het strooisel dus groter is. De strooiwagen van Turfmaster heeft een bereik van 1,5 tot 2,5 meter. De Gardena zaaiwagen heeft een bereik die varieert tussen 1,5 en 6 meter, afhankelijk van hoe snel je loopt.