Afdekzeilen

Heb je een zwembad in je tuin? Dan weet je hoe fijn dat heldere water voelt op een warme zomerdag. Zonder zorgen kan jij met een flinke sprong het zwembad in! Tenminste, als er geen blaadjes in gewaaid zijn. Een open zwembad vangt een boel blaadjes, takjes en stof. Al die viezigheid hou je simpel uit het water met een afdekzeil voor je zwembad. Ben je helemaal uitgezwommen? Span dan het dekzeil weer over je zwembad. Daardoor blijft het water schoon en helder. Dan is je frisse duik ook écht fris.

Bekijk ook: Intex afdekzeilen  | Winterzeil zwembad

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Afdekzeil voor je zwembad kopen

Plaats je een zwembad in de tuin, dan heb je een aardige investering gedaan. De luxe van een zwembad mag natuurlijk iets kosten, maar dan is de vraag: hoe hou je het zwembad zo mooi en schoon? Je zwembad heeft echt een afdekhoes nodig om te zorgen dat al dat vuil en stof uit het water blijft. Vuil uit het water halen is niet zo eenvoudig. Je kunt het beter uit het water houden! We vertellen je daarom graag welke voordelen een afdekzeil voor je zwembad heeft.

  • Blaadjes, takjes & beestjes
    Natuurlijk hangt de hoeveelheid blaadjes en takjes af van waar je zwembad staat en hoe groot je tuin is. Toch zal er bij flinke wind van alles in je zwembad waaien. Als de wind net verkeerd staat en de herfst voor de deur staat, dan heb je straks meer blaadjes dan water! Oke, dat is wat overdreven, maar al dat vuil is niet goed voor je water. Daarnaast: met een afdekzeil hou je ook onschuldige insecten en andere beestjes uit het water.

  • Algen
    Als je naar het heldere water van je zwembad kijkt, dan is het moeilijk voor te stellen. Maar het risico op algen is echt groot, want je zwembad heeft stilstaand water. Als daar zon op staat en de temperatuur wat oploopt, dan krijg je algen in het water. Deze kun je bestrijden met chemicaliën (bijvoorbeeld chloor) maar dat raden we sterk af! De algen voorkomen, dat doet een dekzeil wel voor je zwembad. Algen hebben namelijk zonlicht nodig om te groeien, dat wordt tegengehouden door jouw nieuwe afdekzeil.


Zomer afdekzeil of winter afdekzeil
In de zomer is het prettig als je een dun dekzeil hebt. Bijvoorbeeld voor je ronde Intex zwembad van 305 cm. Dit dekzeil is makkelijk op te tillen en op te bergen. Daarna rol je deze makkelijk weer uit als je uitgezwommen bent. In de wintermaanden wil je liever een afdekzeil dat stevig is en langer kan blijven liggen. Daarvoor heeft Interline een aantal stevige winter afdekzeilen die om de rand van je zwembad worden gevouwen. Deze zeilen hebben bijvoorbeeld ook een veiligheidsnet en eigen afwatering. Dan heb je echt geen omkijken naar je zwembad tijdens de wintermaanden.

Genieten in je tuin
Staat je nieuwe zwembad er mooi bij? Heb je het perfecte zomer én winter afdekzeil klaar liggen? Dan kun je pas echt gaan genieten. Misschien wil je tussen het zwemmen door wel even bijkomen in een fijne tuinstoel. Of na talloze bommetjes genieten van een burger van de barbecue. Bij Welkoop weten we alles van genieten in je tuin. Bezoek gerust eens onze pagina over genieten in je tuin!