Aszuigers

Heb je vuil, afval en gruis na het barbecueën? Ligt er as in de tuin na een avondje genieten rond de vuurkorf? Dan kan het je stofzuiger wel eens te heet onder de voeten worden. Letterlijk! De motor, slang en filters zijn niet gemaakt op hete kolen en as. Die van een aszuiger gelukkig wel. Ideaal voor het schoonmaken van je barbecue, vuurkorf en open haard. Je hoeft niet meer te wachten tot asresten zijn afgekoeld. In zak en as zitten is verleden tijd met je nieuwe aszuiger.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De beste aszuiger

Je kunt natuurlijk kiezen voor de stoffer en blik. Daarmee veeg je de kolen en het stof wel op, maar het waait overal heen. Waar je ook vuur stookt, wat achterblijft is lastig op te ruimen. Daarom raden we je een asstofzuiger of aszuiger van harte aan. Bovendien raden we het gebruik van je normale stofzuiger juist af voor as en koolresten. De normale stofzuiger is namelijk niet goed berekend op zulk fijn stof. We zetten daarom graag wat voordelen van een goede aszuiger op een rijtje.

 • Hittebestendig
  Een asstofzuiger is berekend op warme asresten tot wel 60 graden. Zeker handig als je de BBQ wil opbergen aan het eind van de avond, nu hoef je namelijk niet meer te wachten tot de resten zijn afgekoeld. Daarvoor heeft een goede aszuiger een stalen zuigmond en hittebestendige buis en ketel. Daarin kunnen de resten nog afkoelen, zodat jij de aszuiger later veilig kunt legen.

 • HEPA-filter
  De asresten en het stof van een BBQ of open haard kunnen erg fijn zijn en blijven zweven in de lucht. Door te bezemen, zullen de deeltjes omhoog dwarrelen. Slecht voor je longen, maar ook voor je tapijt en vloer. Daar komt een deel van het stof weer neer. Goed om te weten; de beste aszuigers zijn voorzien van een HEPA-filter. Deze filter is fijner dan die van een normale stofzuiger en houdt daarom een groot deel van het stof vast.

 • Ketelinhoud
  Een normale stofzuiger heeft een stofzak waarin het afval en stof worden opgevangen. Deze zijn vaak van katoen, niet zo handig voor gloeiende koolresten dus! Daarom heeft een aszuiger een vuurvaste ketel waarin het vuil en stof wordt opgevangen. De Eurom Force heeft bijvoorbeeld een ketel met 15 liter inhoud. Daarmee kan je dus gerust de hele haard leeg zuigen en de inhoud laten afkoelen als je rustig ligt te slapen. De gehele aszuiger is vuurbestendig en zorgt dat alles veilig dooft.

 • Zuigkracht
  Een gewone stofzuiger heeft een kleine en efficiënte motor die genoeg is voor het vuil in jouw huis. Een rijstkorrel en stukje plastic hier en daar, dat is het wel zo’n beetje. De aszuiger heeft een grotere motor die met gemak brokjes hout, houtskool en dus stof kan opzuigen.

 • Prijs
  Je zou het niet verwachten, maar een aszuiger hoeft helemaal niet duur te zijn. In elk geval niet duurder dan een gewone stofzuiger! Uiteraard zijn daar verschillen in, maar de modellen die we bij Welkoop in het assortiment hebben zijn zacht geprijsd en toch van een goede kwaliteit.

Opruimen en reinigen
Jij kunt straks zonder moeite asresten, kooltjes en de rotzooi onder de BBQ opzuigen. Jouw nieuwe aszuiger klaart de klus zonder rood aan te lopen! Maar wist je dat je bij Welkoop nog meer kunt vinden voor het opruimen en schoonmaken van je tuin? Je kunt bij ons aankloppen voor een stevige bezem of borstel bijvoorbeeld. Neem de groene aanslag op je tegels onder handen met een hogedrukreiniger of maak korte metten met het blad en groen in je tuin met een bladblazer. Bekijk onze pagina waar we alles hebben voor het schoonmaken van jouw tuin.