Kattenballen

Een kattenballetje rollen en zien hoe je kat er vliegensvlug achterna jaagt. Dat is pret voor kattenbaasje én kat. Katten zijn dol op balletjes. Een kattenbal is speelgoed dat goed rolt en waar je kat zich oneindig mee kan vermaken. Bij Welkoop kun je een kattenbal kopen in allerlei varianten. We hebben balletjes met een lampje, belletje of veertje die de aandacht trekken en je kat blijven boeien. Maar ook hebben we kattenballen met onweerstaanbare catnip. En snackballen die je zelf onweerstaanbaar maakt door er een snoepje in te verstoppen. Geen kat kan deze kattenballen weerstaan!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Speelgoedbal voor de kat

Katten zijn rasechte jagers die graag achter prooien aangaan. Een kattenbal is speelgoed dat goed rolt, van de kat weg beweegt en dus uitdaagt om achterna te jagen. Van dat snelle jagen krijgen ze meteen een flinke portie lichaamsbeweging! Voor katten die veel binnen zijn, is dat heel welkom. Maar ook als je kat de bal eenmaal in zijn klauwen heeft, is een kattenbal vermakelijk. Je kat slaat er met zijn pootje tegenaan en zal gebiologeerd kijken hoe het balletje van hem wegrolt – om hem weer snel te pakken te krijgen. Dit speelgoed gaat dus verveling tegen en is ook fijn vermaak wanneer je zelf van huis bent.

Bij Welkoop hebben we verschillende kattenspeeltjes en dus ook verschillende kattenballen. Zachte balletjes van foam zijn volledig geluidloos en rollen goed op elke ondergrond, ook op gladde vloeren. Sommige balletjes zijn niet perfect rond, waardoor ze onberekenbaar rollen. Of de balletjes zijn voorzien van een belletje, of geven licht in het donker. Zo is het spelen nog uitdagender!

Kattenbal met catnip

Er zijn ook kattenballen die onweerstaanbaar zijn gemaakt met catnip: kattenkruid. Dit is een soort lokstof waar de meeste katten heel enthousiast van worden. Je kan het in sprayvorm kopen en op een krabplank sprayen, maar er zijn dus ook kattenballen voorzien van geurige catnip. Je kat voelt zich door deze geur nog meer aangetrokken tot zijn kattenballetje.

Kattenballen om snoepjes in te verstoppen

Naast een kattenbal die uitdaagt om achterna te jagen en te spelen, zijn er ook kattenballen waar je wat lekkers in kunt verstoppen. Zulke snackballen motiveren zelfs de minder beweeglijke katten om in actie te komen! De kattenballen zijn van plastic en hebben een verstelbare opening. Je kunt hierdoor kattensnoepjes of kattenbrokjes van verschillende grootte in de bal doen. Door de opening kleiner of groter te maken, maak je het opeten van een brokje naar wens makkelijker of moeilijker.

Kattenspeeltjes bij Welkoop

Naast de kattenbal hebben we bij Welkoop nog meer kattenspeeltjes. Zoals kattentunnels waar katten in kunnen spelen, verstoppen of tot rust komen. En speelmuizen die je kat maar wat graag te pakken wil krijgen. Met al dit speelgoed zijn jij en je kat actief bezig. Dat is niet alleen leuk, maar ook goed voor de fitheid van je kat en jullie onderlinge band.