Grondboormachines

Ga je gaten in de grond maken? Met een grondboormachine doe je dit snel en gemakkelijk. Deze grondboren met motor maken zwaar boorwerk een stuk lichter. Ideaal wanneer je een diep gat in de grond moet boren, bijvoorbeeld bij het aanplanten van bomen, planten of wijnstokken. En ook ideaal wanneer je vooral veel gaten moet boren, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een omheining. Is de ondergrond niet meteen de makkelijkste? Daar draait een grondboormachine zijn hand niet voor om; ook in een moeilijke ondergrond kun je met gemak aarde uitgraven. Bij Welkoop hebben we grondboormachines van het merk Scheppach.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Grondboormachines voor zware klussen

Sommige tuinmachines maken zware klussen een stuk simpeler. Grondboormachines zijn daar een voorbeeld van. Want ga je veel gaten graven in je tuin? Dan is deze tuinmachine precies wat je nodig hebt. Zo kun je de machine goed gebruiken bij het maken van gaten voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld:

  • aanplanten van bomen, planten en wijnstokken
  • plaatsen van omheiningen zoals hekken of schuttingen
  • plaatsen van speeltoestellen of tuinkassen
  • maken van drainage om regenwater af te voeren

Grondboor aangedreven door een machine

Een grondboormachine is een grondboor die wordt aangedreven door een motor. Door de krachtige machine, kunnen zulke grondboormachines gaten boren met een diameter tot wel 20 of 30 centimeter. Waar je bij handbediende grondboren flink wat spierkracht nodig hebt om een gat te boren met een diameter van maximaal 10 centimeter, hoef je een grondboormachine alleen maar te begeleiden: de benzinemotor van de boormachine en de grondboor met de scherpe messen doen de rest. Hierdoor boor je snel en met groots gemak; zelfs in zware grond boor je gaten met een diameter tot 20 centimeter. Wanneer je na het boren de machine omhooghaalt, blijft de aarde aan de grondboor van de machine zitten. Op deze manier leeg je het gat en kun je ook meteen een eventueel bodemmonster nemen.

Grondboormachines kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je een grondboormachine kopen van het merk Scheppach. De Scheppach EB1700 PRO is een benzine grondboor die je in je eentje bedient. Met gevarieerde grond kan de boormachine overweg – ook zware klussen kan hij aan. De machine heeft een tweetakt benzinemotor en is relatief licht van gewicht: netto weegt hij net onder de 10 kilo. Hierdoor is deze tuinmachine relatief makkelijk te gebruiken. De grondboor voor de boormachine krijg je er in drie maten bij: met een diameter van 10 centimeter, 15 centimeter en 20 centimeter. Zo beschik je dus over een complete set grondboren en maak je precies de gaten zoals je ze wilt hebben.

Grondboormachines produceren door hun benzinemotor wel wat lawaai. Het is daarom slim om, naast werkhandschoenen, ook gehoorbescherming te dragen. Naast deze persoonlijke beschermingsmiddelen, hebben we in onze Welkoop-winkels ook de brandstof om je tweetaktmotor te laten starten. Zo ben je straks compleet uitgerust voor het grondwerk in je tuin.