Paardenshampoo

Hou jouw paard gezond, fris en schoon met paardenshampoo. Het kiezen van de beste shampoos voor paarden kan een lastige taak zijn. Er is tegenwoordig veel keuze waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoewel het wassen van je paard waarschijnlijk niet bij je dagelijkse paarden verzorgingsroutine hoort, is het wel een belangrijk onderdeel van de totale verzorging van je paard. Je paard schoon houden zorgt voor een mooie en schone uitstraling, maar een schoon paard is ook nog eens een comfortabel paard. Bekijk het assortiment van Welkoop in onze webshop of bezoek één van onze winkels.

Bekijk ook: paardenborstels | huidverzorging

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De juiste paardenshampoo kopen 

Bij het kiezen van een paardenshampoo is het belangrijk om na te denken over de redenen voor gebruik. Sommige shampoos zijn puur gefocust op een glanzende en mooie vacht, terwijl andere shampoos zich juist weer focussen op het verwijderen van grof vuil. Als de huid van je paard gevoelig is, is het zeker de moeite waard om te kiezen voor een natuurlijke shampoo. Deze zijn een stuk vriendelijker voor de huid. Een shampoo met een medisch werking, zoals de Teershampoo van Grand National, reinigt niet alleen, maar verwijdert bijvoorbeeld ook schilfers of roos. 

Je hoeft geen grote hoeveelheden shampoo te gebruiken om de gewenste resultaten te bereiken. Op lange termijn hoeft shampoo dus helemaal niet duur te zijn. Als je veel paarden verzorgt, kan een shampoo die je in grote hoeveelheden kunt kopen je veel geld besparen. 

Belang van shampoo voor paarden

Het lijkt misschien alsof je elke shampoo kunt gebruiken om je paard te verzorgen, maar dit is niet altijd waar. Paarden hebben nu eenmaal een gevoelige huid, en om hun vacht goed te onderhouden zijn de juiste producten nodig.

Paarden hebben natuurlijke oliën op hun huid die je niet wilt verstoren. Net als mensen scheiden paarden een vettige substantie af, genaamd talg. Dit helpt hun manen te beschermen. Daarnaast draagt het ook bij aan een gezonde huid. Dit talg is de sleutel tot het behoud van een gezonde, glanzende vacht. Het kiezen van de verkeerde shampoo kan deze oliën verwijderen en meer kwaad dan goed doen. Sterker nog, overmatig wassen en spoelen kan voor problemen zorgen en mogelijk leiden tot een huidaandoening. Daarom is het belangrijk om goed de tijd te nemen en de beste shampoo voor je paard te zoeken.

Niet zeker welke shampoo het beste past bij de vacht of huid van jouw paard? Neem gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze vele winkels voor persoonlijk advies.