Hamstervoer

Als je hamster door zijn hamstervoer heen is, wordt het tijd om een nieuwe voorraad in te slaan. Toch kan het nog best moeilijk zijn om te bepalen welk hamstervoer het meest geschikt is voor jouw lieve pluizenbol. Gelukkig weten wij wat het beste is voor elke hamster. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Wij hebben enkel topmerken aan goed hamstervoer in ons aanbod, zoals Versele Laga, Science Selective en Tiny Friends Farm. Verder hebben we natuurlijk ook ons eigen Welkoop hamstervoer. Hamsteren!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is het beste hamstervoer?

Gevarieerde voeding is de basis van een gezond dieet. Dit geldt ook voor hamstervoeding. Als we onze vriendjes gezond willen voeren, beginnen we met goed hamstervoer. Dit kun je bij ons gewoon online bestellen, al vanaf € 40 zonder verzendkosten.

Verder komt hamstervoeding voor een groot deel overeen met  jouw eetpatroon. Als jij een stuk fruit of een juiste snack pakt, lust je maatje hier ook wel een stukje van. Hamsters kunnen echt genieten van:

  • Verse groenten en fruit (broccoli, banaan en appel)
  • Gekookt eiwit
  • Vis (surimisticks)
  • Vlees (rundergehakt)

Betekent dit dat onze hamster een soort vuilnisbakje is? Nee, dat niet. Er is namelijk een aantal dingen die hamsters absoluut niet mogen eten. Producten die bijvoorbeeld teveel suiker, zout of kunstmatige toevoegingen bevatten. Ook van producten waar lactose in zit, dus melk of kaasblokjes, wordt je hamstertje helemaal niet blij. En als laatste: katten- en hondenvoer. Dat moeten we onze vriendjes echt niet aandoen. 

Hamster-scaping voor een gezonde hamster

Van al  dat eten wordt je hamster zwaarder en dat moet er natuurlijk op een gegeven moment weer af. Ieder grammetje gaat door het hamstertje, zullen we maar zeggen. Daarom is het een leuk idee om met hamster-scaping aan de slag te gaan! Met hamster-scaping versier je je hamsterverblijf zo, dat je het natuurlijke gedrag van de hamster benadrukt en de inrichting hierop afstemt. Hierbij moet je letten op de vier hoofdactiviteiten:

  1. Graven: Richt het verblijf graafbaar in, met een onderlaag van 20 cm
  2. Verstoppen: Hamsters zijn graag beschut, creëer daarom verstopplekken
  3. Rennen: Plaats een looprad in de scape, want hamsters zijn actieve dieren
  4. Badderen: Verzorg een zandbad met chinchillazand als badzand, dan kan je hamster zich lekker wassen

Wil je meer informatie over het beste hamstervoer of hamsterscaping? Kijk dan verder op onze uitgebreide website. Of kom naar één van onze vele winkels voor deskundig advies. Welkoop. Weet wat te doen.