Chloorgranulaat

Een schoon zwembad? Zonder bacteriën, algen en micro-organismen? Chloor gaat je helpen. Bij Welkoop kun je chloorgranulaat kopen. Dit is chloor in de vorm van poeder. Het lost snel op. Ideaal om het chloorgehalte van het zwemwater snel op peil te brengen. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn als je algengroei in je zwembad hebt.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is chloorgranulaat?

Chloorgranulaat is zwembadchloor in de vorm van poeder. Granulaat lost snel op in water. In korte tijd verhoog je de hoeveelheid chloor flink. Anders dus dan chloortabletten, die juist langzaam werken en heel gelijkmatig chloor afgeven.

Chloorpoeder is handig voor een eerste chloorbehandeling bij een nieuw gevuld zwembad. Ook kun je het zwembad onderhouden met granulaat, door het om de dag toe te voegen en zo het chloorgehalte op peil te houden. Maar de bekendste werking van chloorgranulaat is wel de chloorshock: een directe desinfectie van het zwemwater.

  • Snel oplosbare soort zwembadchloor
  • Nauwkeurig doseren
  • Voor een eerste dosering bij een nieuw gevuld zwembad
  • Voor een chloordosering om de dag
  • Voor een shockbehandeling (directe desinfectie van het zwemwater)

Hoe houd je schoon zwembadwater? Lees ons advies over zwembadonderhoud.

Hoeveel chloorgranulaat in zwembad?

Hoeveel chloorgranulaat je in het zwembad moet doen, hangt af van de grootte van het zwembad. Je moet dus de maat of het aantal liters weten van je zwembad. Bekijk ook dit ).

Bij het doseren moet je heel precies te werk gaan. Met 1,6 gram chloorgranulaat verhoog je het chloorgehalte van 1 m3 (duizend liter) met ongeveer 1 ppm. Het chloorgehalte van een zwembad hoort tussen 2 en 5 ppm te zijn. Dit kun je testen met een elektronische meter of teststrips.

Let op: je moet het granulaat altijd eerst oplossen in een emmer met lauwwarm water. Pas daarna verdeel je het over het wateroppervlak. Na een chloorbehandeling kun je beter niet meteen gaan zwemmen. Voeg het chloor bijvoorbeeld ’s avonds toe en ga pas de volgende dag zwemmen.

Shockbehandeling

Met chloorgranulaat kun je het zwemwater een shockbehandeling geven. Voor een chloorshock voeg je in één keer een relatief grote hoeveelheid chloor toe aan je zwembad. Zo bereik je snel de juiste chloorwaarde en zorg je voor een snelle desinfectie van het zwemwater. Dit kan nodig zijn als de normale dosering chloor niet meer werkt. Of als het water niet meer fris ruikt of verkleurd is.

Er zijn een aantal stappen die je moet volgen om een shockbehandeling op de juiste manier uit te voeren.

  • Controleer de pH-waarde en stel zo nodig bij (de optimale pH-waarde zit tussen 7.2 en 7.6)
  • Los de aanbevolen hoeveelheid chloorgranulaat op in een emmer water (10 liter lauwwarm water). Los nooit meer dan 250 gram chloorgranulaat op per emmer. Heb je een grotere hoeveelheid nodig, verdeel dit dan over meerdere emmers.
  • Verdeel het opgelost chloorpoeder over het oppervlak van het zwembadwater.
  • Laat de pomp minimaal 24 uur aanstaan. Ga in deze periode niet zwemmen.

Chloorgranulaat kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je chloorgranulaat kopen van het merk Interline. Dit granulaat is geschikt voor hard en zacht water. Kies uit een verpakking van 1 kilogram of een emmer van 2,5 kilogram. Is het chloorgehalte weer op peil nadat je chloorgranulaat hebt gebruikt, en wil je dat zo houden? Bij Welkoop hebben we ook chloortabletten. Deze geven langzaam chloor af en hebben dus een langdurige werking.