Hondenshampoo

Sommige honden hoeven nooit in bad. Maar er zijn ook honden die best weleens een wasbeurt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze graag in ‘lekkere’ luchtjes rollen of een duik nemen in de sloot. Je hond moet toch weer in huis – en daarom is een hondenshampoo die de vacht reinigt en je hond fris laat ruiken heel welkom. Maar bij sommige honden hoort wassen ook gewoon bij de vachtverzorging. En dan zijn er nog honden met jeuk, roos of vlooien. Waarom je je viervoeter ook gaat wassen – bij Welkoop vind je een geschikte shampoo voor jouw hond.

Bekijk ook: Beaphar hondenshampoo | Beeztees hondenshampoo | Verzorging hond

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Shampoo voor honden

Veel honden hebben een vacht waar het vuil vanzelf van af valt. Door de vacht te borstelen of kammen verwijder je de laatste restjes vuil of zand. En zijn deze honden tóch vies door een zwempartij, dan is afspoelen met water vaak voldoende. Wassen met shampoo is dan helemaal niet nodig. Ook niet om een mooie, glanzende vacht te krijgen: die heeft een gezonde hond van nature.

Maar is je hond echt vies, heeft hij huidproblemen of vereist de vachtverzorging een regelmatige wasbeurt, dan is wassen met een shampoo voor honden een goed idee. Zo’n shampoo heeft een andere zuurgraad dan mensenshampoo: de pH van de huid van een dier ligt hoger dan die van de mens. Daarbij moet een hondenshampoo goed reinigen en tegelijk zeer goed uit te spoelen zijn, omdat je hond resten zou kunnen oplikken.

Soorten hondenshampoo

Bij Welkoop vind je verschillende soorten hondenshampoo van de merken Beeztees en Beaphar. Er zijn universele shampoos die geschikt zijn voor eigenlijk alle honden, maar er zijn ook speciale shampoos die bedoeld zijn voor honden met een speciale vacht of een huidprobleem.

  • Shampoo voor normale huid of vacht

Heeft de huid of vacht van je hond geen speciale aandacht nodig, dan kun je gaan voor een normale shampoo. Bijvoorbeeld de universele en pH-huidneutrale shampoo van Beaphar, die geschikt is voor alle honden. Maar ook kun je kiezen voor een shampoo die past bij de vachtkleur van je hond. Zo is er speciale shampoo voor honden met een witte vacht, bruine vacht en zwarte vacht.

  • Shampoo voor puppy’s

Een pup was je alleen als dat echt nodig is. En die situatie kan zich maar zo voordoen; pups moeten alles nog ontdekken en voor je het weet liggen ze in iets stinkends te rollen. Om je pup dan weer zo aaibaar en knuffelig te maken, kun je een puppy shampoo gebruiken. Went je pup meteen aan een wasbeurt!

  • Shampoo voor langharige honden

Voor honden met een langharige vacht en moeilijk doorkambaar haar, heeft Beeztees Tangle Fix: een hondenshampoo tegen klitten die helpt de vacht makkelijker door te kammen. Is de langharige vacht van je viervoeter droog en beschadigd, kijk dan eens naar de verzorgende Repair of Vital hondenshampoo van Beeztees. Na een wasbeurt kun je zelfs nog de Beeztees Conditioner gebruiken om de lange haren van je hond makkelijk kambaar, zacht en soepel te maken.

  • Droogshampoo voor honden

Net als voor mensen, is er ook droogshampoo voor je hond. Een honden droogshampoo reinigt de vacht, zonder dat je die helemaal hoeft te wassen. Je sprayt deze shampoo op de vacht en hoeft er geen water bij te gebruiken, of de shampoo uit te spoelen. Hierdoor is een droogshampoo ideaal voor honden die niet graag gewassen worden. Maar ook kun je een droogshampoo gebruiken om de vacht, tussen wasbeurten in, schoon te houden.

  • Shampoo voor honden met huidproblemen

Voor honden met een gevoelige huid kies je een hondenshampoo met een milde samenstelling. Bijvoorbeeld Beeztees Shampoo Neutral of Beaphar Shampoo Hypoallergeen. Deze hondenshampoos reinigen de vacht en huid op een heel milde wijze. Merk je dat je hond veel jeuk heeft? Iedere hond krabt weleens – maar wil je er graag wat aan doen, dan kun je een hondenshampoo tegen jeuk proberen. Zo heeft Beaphar een anti-jeuk shampoo voor je hond als die een huidirritatie heeft, bijvoorbeeld door een insectenbeet. Maar misschien komt de jeuk ook wel door roos: losse huidschilfertjes. Bij Welkoop hebben we Beeztees Shampoo Huid & Haar en Beaphar Anti-Roos Shampoo voor je hond. De anti-roos shampoo van Beaphar doet dit met onder meer calendula olie en salicylzuur om roosvorming tegen te gaan.

  • Shampoo voor honden met vlooien

De meeste vlooienmiddelen voor honden – zoals vlooienbanden en pipetjes – gebruik je preventief. Maar op het moment dat je hond ze daadwerkelijk heeft, vlooien, ga je graag wat rigoureuzer te werk met de vlooienbehandeling. Bijvoorbeeld door je hond te wassen met een vlooienshampoo. Deze speciale hondenshampoo doodt de aanwezige vlooien op de hond en werkt nog tot twee weken na.