Kattenhalsbanden

Een kattenhalsband zorgt voor bescherming en veiligheid zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit of het comfort van je kat. Een halsband is geschikt vrijwel voor elke kat, zelfs als deze alleen binnenshuis leeft. Wanneer je kat ontsnapt of verdwaalt, kan de halsband met daarin de persoonlijke gegevens, ervoor zorgen dat je kat weer veilig thuiskomt. Naast dat een halsband bescherming biedt, zien deze er ook nog eens leuk uit. Op zoek naar een veilige kattenhalsband voor jouw kat? Bekijk ons uitgebreide assortiment van kattenhalsbanden in onze webshop of bezoek één van de vele winkels.

Bekijk ook: Lijnen & Halsbanden | Kattentuigje | Kattenlijnen


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Halsbanden voor katten

Het uitgebreide assortiment van Welkoop biedt veilige kattenhalsbanden voor verschillende situaties. Nog niet zeker welke halsband goed bij jouw kat past? Bekijk hieronder de verschillende functies van de halsbanden waar je uit kunt kiezen:

  • Reflecterend: zodat je kat ook in het donker goed zichtbaar is voor verkeer
  • Belletje: waarschuwt vogels op tijd voor je kat
  • Adreskoker: zodat de vinder jouw kat terug kan brengen naar het juiste adres

Twijfel je nog over welke halsband geschikt is voor jouw kat? Neem online of telefonisch contact op met onze klantenservice of kom langs in één van de vele winkels voor persoonlijk advies.

Kattenhalsbanden voor groeiende kittens

Houd er rekening mee dat halsbanden niet meegroeien met je huisdier, kittens groeien namelijk heel snel. Als ze niet regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig worden losgemaakt, kunnen halsbanden in de nek van je huisdier groeien en constante pijn veroorzaken. Controleer de halsband van je kitten minstens één keer per week tot hij volgroeid is en controleer de halsband van je volwassen kat regelmatig om te checken of hij goed past en veilig vastzit. 

Er moeten gemakkelijk twee of drie vingers tussen de halsband en de nek van je huisdier passen. Kattenhalsbanden kunnen na verloop van tijd minder elastisch worden en naarmate katten ouder worden, kunnen ze vermageren. Zorg ervoor dat de halsband van je kat niet té los zit zodat de halsband over de kop kan glijden.

Halsband voor het eerst omdoen

Het kan lastig zijn om de halsband voor het eerst om te doen, vooral bij kittens of volwassen katten die nog nooit een halsband hebben gedragen. Ook al vergt het proces enig geduld, laat dit je er niet van weerhouden je katachtige vriend een halsband met adreskoker om te doen. Controleer regelmatig of de halsband nog om de nek van je kat zit.

Zelfs katten die alleen binnenshuis leven kunnen een halsbandje dragen. Als je kat ontsnapt, kan een halsband met adres of telefoonnummer een manier zijn dat je kat weer terecht komt. Met een kattenhalsbandje heeft je kat een betere kans om veilig en snel weer thuis te komen.