Kalmeringsmiddelen hond

Er zijn best wat dingen waar je hond stress van kan krijgen. Harde geluiden zoals vuurwerk of onweer, een verhuizing, reizen met de auto, boot of het vliegtuig. Alleen gelaten worden of juist visite in huis. Met een kalmeringsmiddel help je je hond ontspannen als hij zenuwachtig of gespannen is. Dat kan ook na een operatie fijn zijn. Bij Welkoop hebben we verschillende kalmeringsmiddelen voor honden. Van halsbanden en verdampers met een langdurige werking tot sprays en druppels waarmee je je hond gedurende een korte tijd helpt ontspannen.

Bekijk ook: Tekenmiddel hond | Vlooienmiddel hond | Wormenmiddel hond

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hoe werken kalmeringsmiddelen?

Kalmeringsmiddelen bevatten stofjes, oliën of kruiden die een kalmerende werking op je hond hebben. Prettig voor je hond en jezelf: een rustige hond vertoont minder ongewenst gedrag. Adaptil maakt gebruik van een stofje dat een zogende moederhond produceert en dat puppy’s een sterk gevoel van veiligheid en comfort geeft. Honden herkennen dit stofje hun hele leven lang, waardoor het ook een geruststellend effect kan hebben wanneer honden ouder zijn. De kalmeringsmiddelen van Pet Remedy bevatten natuurlijke oliën en kruiden die samen de natuurlijke, kalmerende werking van de hersenen nabootsen.

Kalmeringsmiddel voor je hond

Bij Welkoop hebben we kalmeringsmiddelen voor honden van onder meer PUUR, Pet Remedy en Adaptil. Wat het beste kalmeringsmiddel voor jouw hond is, hangt af van wanneer je hond precies een onrustig gevoel heeft. Wil je dat het middel een werking van meerdere dagen of weken heeft? Of is een kortstondige werking genoeg? Daarnaast zijn er verschillende manieren om het middel toe te dienen, bijvoorbeeld: door het voer, in een verdamper in het stopcontact of op de hondenvacht.

  • Spray

Een spray op waterbasis kun je waar nodig gebruiken: op de vacht van je hond, op je beddengoed, in je auto, op je broekspijpen, op je vingers – het is maar net in welke situatie je hond stress ervaart. De spray van Pet Remedy is een natuurlijk kalmeringsmiddel voor je hond: het bestaat uit natuurlijke oliën en kruiden.

  • Doekjes

Kalmerende doekjes zijn handig voor onderweg. Ze zijn een goed alternatief voor bijvoorbeeld een spray, die tijdens het sprayen toch een speciaal geluidje maakt – wat weer beangstigend kan zijn voor geluidsgevoelige honden. Je veegt het doekje eerst over je handen en daarna over je hond: rondom de snuit, onder de kin en op de bovenkant van de borst.

  • Druppels of poeder

Sommige kalmeringsmiddelen moet je hond innemen. Een kruidenpoeder bijvoorbeeld doe je over het hondenvoer en druppels dien je direct via de bek toe, of doe je op een lekkere hondensnack. Je kunt je hond zo’n kalmeringsmiddel vaak over een langere periode geven.

  • Verdamper

Voor een langdurige werking kun je een verdamper met kalmeringsmiddel in het stopcontact doen. De verdamper verspreidt zestig dagen lang een aromatische geur die je hond helpt ontspannen. Je kunt de verdamper constant in het stopcontact houden, maar hem ook alleen gebruiken op de momenten dat er bij je hond spanning of stress kan ontstaan.

  • Halsband

Voor volwassen honden en pups heeft Adaptil anti-stress halsbanden. Deze halsbanden bevatten het moederferomoon, een stofje dat een geruststellend gevoel geeft en je hond helpt om te gaan met stressvolle situaties. Dit kalmeringsmiddel kan je hond ook ondersteuning bieden bij training. Voor puppy’s die in een nieuwe omgeving komen en allerlei nieuwe situaties doormaken heeft Adaptil de Junior halsband.