Paardenborstels

Een paardenborstel is het ideale hulpmiddel voor de verzorging van de vacht van jouw paard. Het borstelen van jouw paard(en) is dan ook een belangrijk onderdeel van de totale verzorging. Door te borstelen verwijder je eenvoudig haren, modder en andere soorten viezigheid die op de vacht van je paard zijn blijven zitten. Daarnaast geeft het je de kans om je paard eens goed van dichtbij te bekijken en te controleren op bijvoorbeeld verwondingen. De juiste borstel kiezen kan lastig zijn. Bij Welkoop kun je altijd terecht bij onze klantenservice of in één van onze vele winkels voor persoonlijk advies.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten paardenborstels

Wanneer je op zoek gaat naar een borstel voor jouw paard heb je enorm veel keuze uit verschillende soort paardenborstels. Van harde en zachte borstels, tot varianten specifiek bedoeld voor de manen en staart. Bekijk op je gemak het assortiment om zo een weloverwogen keuze te maken voor een borstel die past bij jouw paard, en dus voldoet aan jouw wensen. Lees hieronder meer over de verschillende soorten borstels uit ons assortiment:

Zachte paardenborstels

Zachte paardenborstels lijken veel op harde borstels, maar zoals de naam al doet vermoeden, zijn de haren zachter en minder belastend voor de vacht van je paard. Ze hebben kleinere vezels dan een harde borstel en zijn dichter op elkaar geplaatst, wat helpt om vuildeeltjes en fijn stof te verwijderen van de vacht en huid.

Harde paardenborstels

Harde borstels zijn voorzien van stevige haren en worden vaak gebruikt om opgedroogd vuil en haar te verwijderen. Door de harde haren op de borstel kan je gemakkelijk hardnekkig vuil loshalen. Niet alle paarden vinden een harde borstel prettig. Wanneer je jouw paard voor de eerste keer gaat borstelen met een harde borstel is het aan te raden om dit voorzichtig te doen. Laat je paard wennen aan de textuur van de borstel.

Massageborstel

Je mag jouw paard zo nu en dan ook wel eens verwennen. Met een massageborstel masseer je niet alleen het paard, maar je stimuleert ook de bloedsomloop. De massageballetjes en rubberen nopjes zorgen voor een prettige stimulatie bij je paard. De massageborstels van Waldhausen zijn er in de kleuren zwart en roze.

Manenborstel

Het is belangrijk dat je op de juiste manier de vacht verzorgt van je paard, maar ook de manen verdienen de juiste aandacht. Voor de verzorging van paarden manen raden we een andere soort borstel aan, namelijk een manenborstel. Onze borstels van Waldhausen zijn voorzien van een praktisch design waardoor deze comfortabel zijn in gebruik.