Mieren

Mieren kunnen onopvallend veel schade aanrichten. Ze besmetten je eten, laten je terras verzakken en nemen bladluis met zich mee. Ze zijn zo klein dat ze altijd wel een gaatje weten te vinden om binnen te komen. En als er één mier over de dam is, volgt de rest vanzelf. Gelukkig weten we bij Welkoop hoe we de mier moeten bestrijden. Hiervoor gebruiken wij alleen de beste bestrijdingsmiddelen, van onder andere ECOstyle, Luxan mieren en Protect Garden. Bekijk hier alle producten in ons aanbod en begin met mieren bestrijden. Geschikt tegen mieren in huis en in de tuin!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Mieren bestrijden doe je zelf…

Bij Welkoop houden we van doe-het-zelven. Als je mieren wilt bestrijden, kun je de volgende oplossingen proberen voordat je overgaat op het zware geschut. Waarschuwing: Deze oplossingen bieden geen garantie als het gaat om mieren bestrijden. 

…met munt, koffie of komkommer

Als mieren voedsel hebben gevonden, maken ze een geurstofspoor aan. Je kunt dit geurstofspoor onderbreken door goed schoon te maken. De mieren weten niet meer waar ze het moeten zoeken. Je kunt het geurstofspoor ook onderbreken met een takje munt, een gebruikt koffiefilter of een paar schijfjes komkommer.

…met een pot stroop

Van een pot stroop kun je in een handomdraai een eenvoudig val tegen mieren maken. Bedek de pot met folie en prik hier dunne gaatjes in. Het is hierbij de bedoeling dat de mieren er wel in, maar niet uit kunnen.

…met citroensap

Mieren hebben een hekel aan citroensap. Door citroensap met water te mengen maak je een spray die mieren afschrikt. Breng de spray aan op de mieren en op het spoor dat ze volgen. Hopelijk kun je de mier hiermee bestrijden! 

Werkt deze spray niet? Probeer dan onze ECOstyle Mierenspray. De handige spuitmond zorgt ervoor dat je direct in het nest kunt spuiten. Zo wordt het probleem bij de bron aangepakt. Je kunt dit product eenvoudig op onze webshop bestellen. Heb je € 40 in het mandje? Dan betalen wij je verzendkosten.

Mieren in huis in voorkomen

Mieren bestrijden neemt veel tijd in beslag. Als je jezelf de moeite wilt besparen, kun je ze beter proberen te voorkomen. Bij Welkoop doen we dit op de volgende manieren:

  • Zoete voedingswaren afgesloten opbergen
  • Geen voedingsresten op tafel of aanrecht laten liggen
  • Kit openingen af waar mieren doorheen kunnen
  • Vuilnisbakken goed afsluiten en zo ver mogelijk van je huis zetten 

Mieren bestrijden buiten

Mieren bestrijden is buiten moeilijker dan binnen. Buiten zie je niet direct waar ze zitten. Ze lijken wel overal vandaan te komen. Heb je buiten last van mieren? Dan is mieren poeder kopen een goed idee. Je kunt dit in het nest strooien, maar ook over je tuin of terras verspreiden. 

Mieren poeder kopen doe je ook eenvoudig via onze webshop. Kom je onze producten, van bijvoorbeeld Luxan mieren, liever in het echt bekijken? Of zoek je meer informatie over mieren bestrijden? Kom dan naar één van onze vele winkels! Onze specialisten staan klaar om je van persoonlijk advies te voorzien. Welkoop. Weet wat te doen.