Reismanden

Katten zijn geliefde huisdieren. Als katteneigenaar wil je natuurlijk het beste voor je kat. Heeft je kat een afspraak bij de dierenarts of gaat hij uit logeren? Dan is een kattenreismand haast onmisbaar. Met een kattenreismand kun je veilig met je kat op pad. Daarnaast bezorgt het jouw kat een stressloze reis en dat geeft jou als baasje ook rust. Een aangename reis voor jou en je kat. Bij Welkoop vind je kattenreismanden in verschillende maten en kleuren. In ons kattenreismanden assortiment vind je onder andere de merken Beeztees en Curver.


Bekijk ook: Beeztees reismanden | Curver reismanden | Grijze reismanden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De beste kattenreismand voor jouw maatje

Een kattenreismand moet diervriendelijk en veilig zijn voor jouw huisdier. Bij het kopen van een kattenreismand is het goed om op een aantal dingen letten. 

Een kleine of grote kattenreismand?

De mand moet wel passen bij het gewicht en formaat van jouw kat. Is de reismand te groot, dan zal jouw kat alle kanten opvliegen tijdens het vervoer. Hierdoor kan een kat erg onrustig worden.

Veiligheid

De veiligheid van je kat staat bovenaan. Zorg ervoor dat de reismand stevig is en de opening goed sluit. Je wilt natuurlijk niet dat je kat ervandoor gaat. Word je kat met de auto vervoerd? Sommige kattenreismanden kunnen worden vastgemaakt aan de autogordel.

Materiaalsoorten 

De meest voorkomende kattenreismanden zijn van kunststof. Zo is een kunststof kattenreismand met bovenlader extra stevig. Katten kunnen niet zomaar een opening krabben. Je wilt er natuurlijk niet achter komen dat je kat is ontsnapt. Daarnaast gaat een kunststof mand lang mee en zijn ze makkelijk schoon te houden. 

Een stoffen kattenreismand kun je goed opbergen en is licht van gewicht. Ideaal voor vervoer! Een kattenreismand met een open deur kan als fijn worden ervaren door je huisdier, omdat hij vaak door het deurtje kan kijken.  

Tips om je kat te vervoeren

Je kleine vriend wil je veilig en zonder stress vervoeren van A naar B. Wij geven je een aantal tips:

  • Vervoer je kat in een kattenreismand met bovenlader. Door de grote opening kun je je kat makkelijk in de mand doen en eruit halen.
  • De kattenreismand moet ruim genoeg zijn zodat de kat zich comfortabel voelt. 
  • Laat de kat aan de mand wennen. Zet de kattenreismand in de huiskamer zodat hij er van tevoren comfortabel mee kan worden.
  • Neem kattensnoepjes mee om je kat af te leiden bij teveel stress en rustiger krijgen.

Welkoop heeft de kattenreismand die bij jouw kat past. Bekijk ons assortiment kattenreismanden op de website of kom langs in één van onze vele winkels. Welkoop bezorgd gratis vanaf €40,-.

Wat heb je nog meer nodig voor je kat? Wij hebben een checklist gemaakt op deze pagina.