Kattenluik

Moet je steeds je deur open doen wanneer jouw kat naar binnen of naar buiten wil? Met een kattenluikje kan jouw kat zelf bepalen wanneer hij naar binnen of naar buiten wil. Onze tochtvrije kattenluiken zijn er in alle maten, voor zowel grote als kleine katten. Er zijn elektronische kattenluiken met een sensor of met chip. Zo gaat het luikje alleen open voor jouw kat en niet die van de buren. Er zijn ook kattendeurtjes voor binnendeuren. Daardoor kan jouw kat jagen door het hele huis. Dat is toch kat in het bakkie?


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kattenluik kopen

Bij Welkoop verkopen we allerlei kattenluikjes en deurtjes. Zo verkopen we een groot assortiment van de luiken van Catmate. Deze luiken zijn er in verschillende maten en prijzen. Zo kan je voor een grote rode kater die veel lasagne eet, een groter kattenluik bestellen dan voor een kleine Tom Poes. Mag je kat niet naar buiten? Gebruik dan de vergrendeling op het luikje. Er zijn zelfs kattenluikjes met een vierwegsluiting. Zo kan je het deurtje open en dicht zetten, maar ook van binnen naar buiten of alleen van buiten naar binnen sluiten.

Een tochtvrij kattenluikje

Ben je bang dat je door het kattenluikje last zal krijgen van tocht in huis? Geen zorgen! Rond de luiken van Catmate zit een tocht- en weerbestendige borstelrand. Deze borstelrand zorgt ervoor dat de koude wind buiten blijft, terwijl het deurtje toch makkelijk opengaat. Ook zijn er deurtjes met een magneet, zo valt het deurtje vanzelf dicht wanneer jouw kat er doorheen is.

Elektronisch kattenluik

Een simpel kattenluikje heeft een sluiting en gaat open en dicht. Maar er zijn ook luxere kattendeurtjes die werken op elektriciteit of batterijen. Deze luiken herkennen jouw kat aan de chip of aan het halsbandje. Er bestaan zelfs luikjes die je op afstand met een app kunt bedienen! Hierbij kan je ook een timer instellen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je kat alleen overdag naar buiten kan. Dan hoef je ’s nachts geen kat meer uit de boom te kijken.

Kattenluikjes die de chip herkennen

Heb je veel katten in de buurt? Dansen de muizen op tafel wanneer jouw kat van huis is? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een kattenluik die alleen open gaat voor jouw kat. Zo zorg je ervoor dat er geen ongewenste dieren in jouw huis komen. Deze kattendeuren scannen de chip van jouw kat, waardoor alleen jouw kat naar binnen kan. Hiervoor heeft de kat geen speciaal halsbandje nodig. Vindt jouw kat een bandje geen probleem? Dan kan je ook kiezen voor een chiphangertje aan de halsband.

Kattenluik met sensor of infrarood

Een kattenluik met sensor is ook perfect om vreemde dieren buiten de deur te houden. Je hangt een magnetische sensor aan het halsbandje van je kat. Hierdoor kan jouw kat door de magnetische kattendeur, maar die van de buren niet. Ook zijn er kattenluiken met infrarood slot. Bij deze optie moet je kat een bandje dragen met een infrarood sensor. Het luikje scant de kleur van het bandje en laat je kat naar binnen. Let wel op: als meerdere katten in jouw buurt hetzelfde bandje hebben, kunnen deze katten alsnog bij jou naar binnen.

Alles voor je kat

Het is belangrijk om goed te zorgen voor je kat. Zeker als het je eerste kat is, dan leer je hoeveel erbij komt kijken. Heb je wel de geschikte kattenbak? Of is de krabpaal intussen kaal gekrabd? Bij Welkoop helpen we je graag met het optimaal verzorgen van je kat.