Wondverzorging hond

Elke hond heeft weleens een wondje. Misschien door een onschuldig ongelukje tijdens de wandeling: met prikkeldraad of het spelen met een ander hond. Of misschien door een beet van een insect of hond, of door een gemene uithaal van een kat. Hoe klein of groot de schade ook is – als baasje zie je je hond graag lekker in zijn vel en wil je dat die wond snel geneest. Soms is een bezoek aan de dierenarts nodig. Maar soms kun je het wondje bij je hond zelf verzorgen. Bij Welkoop hebben we producten die helpen bij de wondverzorging van je hond. Zoals wondgel om een wondje te helpen sneller te genezen.

Bekijk ook: Vachtverzorging hond | Wormenmiddel hond | Gezondheid hond

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wondverzorging bij je hond

Een open wond bij je hond is wel even schrikken. Natuurlijk verschillen wonden van elkaar. Hoe diep de wond is, hoe vuil, hoe groot, waar de wond zit, hoe ‘oud’ hij is – het zijn allemaal aspecten die kunnen verschillen. En die kunnen maken dat een wond te ernstig is om zelf te verzorgen. Misschien bloedt de wond, lijkt de wond te ontsteken of heeft je hond pijn. Een bezoek aan de dierenarts is dan nodig.

Heeft je hond een oppervlakkig wondje dat er rustig uitziet, dan geneest het wellicht vanzelf. De beste manier om zo’n wondje bij je hond te verzorgen is door het schoon te houden. Eventueel desinfecteer je de wond eerst met is ook om in de gaten te houden dat de wond rustig kan genezen. Gaat je hond krabben, likken of bijten aan de wond, dan vertraagt dat de genezing.

Natuurlijk ga je altijd naar de dierenarts als je het niet vertrouwt, of als het niet lukt om te zorgen voor een goede wondverzorging bij je hond.

Wond verzorgen met wondgel

Een open wond van je hond kun je verzorgen met wondgel. Bij Welkoop hebben we PUUR Wound Gel voor de wondverzorging bij je hond. Deze gel beschermt tegen schuren, likken, krabben en helpt het genezingsproces bevorderen. Dat kan wenselijk zijn als de wond ongesloten – dus wanneer de randen elkaar niet raken, zoals bij een open wond – moet genezen. De gel bevat Aloë Vera, goudsbloem, duizendblad, toverhazelaar, vitamine E en smalle purperhoed. Je brengt de gel twee keer per dag op het wondje aan. En is de wond genezen, dan ga je hier nog een paar dagen mee door.

De producten van PUUR zijn ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen. Het doel van het merk is om dieren op een natuurlijke manier gezond te houden.

Tip! Gaat je hond steeds likken of bijten aan de wond, dan kan het slim zijn om een opblaasbare kraag om te doen. Je hond kan dan – afhankelijk van waar de wond zit – niet likken en zo het genezingsproces vertragen. Een opblaasbare kraag is gemaakt van zacht materiaal en dus een goed alternatief voor de onhandige kap.