Paardenmuesli

Paardenmuesli is een vorm van paardenvoer die bestaat uit verschillende soorten granen en peulvruchten. De granen en peulvruchten in muesli's worden langzaam gekookt, wat de voeding veel beter verteerbaar maakt. Voeding voor paarden komt vandaag de dag in vele vormen en maten, maar met paardenmuesli ben je hoe dan ook verzekerd van een voedzame maaltijd. Muesli voor jouw paard koop je dan ook gemakkelijk bij Welkoop. Ons brede assortiment bestaat uit allerlei soorten paardenvoer voor verschillende situaties. Bekijk ons assortiment in de webshop of bezoek één van onze winkels voor persoonlijk advies.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De voordelen van paardenmuesli

Muesli toevoegen aan het dieet van jouw paard heeft verschillende voordelen. Wij sommen er een aantal voor je op:

  • Verteerbaarheid: door de bereidingswijze van de muesli kan de maag van jouw paard het voer veel beter verteren.
  • Je paard moet langer kauwen: paarden kauwen langer op hun muesli dan op paardenbrokken. Hierdoor produceren ze meer speeksel. Dit speeksel helpt vervolgens weer voor een goede balans in de maag en om het voer beter verteerbaar te maken.
  • Vitaminen en mineralen: muesli voor paarden zit vol met aanvullende mineralen en vitamines. Zo ben je er van verzekerd dat jouw paard de belangrijkste voedingsstoffen binnenkrijgt.
  • Smaak: paarden vinden muesli erg lekker. Door de smaak en structuur van het voer is muesli vaak een grote favoriet onder paarden. Het voer is dus niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker!

Al met al is muesli een uitstekende aanvulling op het dieet van jouw paard. Naast dat de voeding gezond is, kunnen paard het ook makkelijker verteren. 


Muesli voor paarden bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we een breed aanbod aan paardenvoer van diverse top merken. Jouw paard verdient ten slotte alleen het beste voer. Wanneer je twijfelt over een bepaalde soort voeding of merk kun je Welkoop altijd benaderen voor professioneel advies, wij denken graag met je mee. Hieronder een aantal favorieten uit ons aanbod:

Pavo sport muesli

De sport muesli van Pavo is ontwikkeld voor sportpaarden. Het paardenvoer draagt bij aan uithoudingsvermogen, een glanzende vacht en een verhoogd energielevel. Deze speciale voeding is dus perfect wanneer jouw paard veel beweegt en meedoet aan wedstrijden.

Subli basismuesli

De basismuesli van Subli is perfect voor elk soort paard & pony. Het krachtvoer combineert de voordelen van brokken en muesli tot een smakelijke paardenvoer.

Voermeesters Basismuesli

Deze muesli van Voermeesters is een uitstekend basisvoeding. Door de verschillende vitamines, mineralen en voedingsstoffen is het een perfecte toevoeging op het dagelijkse dieet van je paard.