Onkruidbranders

Je maakt het weghalen van onkruid makkelijk met een onkruidbrander. Eindeloos wieden met een schoffel is vermoeiend en niet altijd effectief. Zie je een plantje over het hoofd, dan kan je weer terug de tuin in. Met een onkruidbrander voorkom je dat. Je kunt kiezen voor een elektrische brander of een gasbrander. De brander droogt het onkruid uit tot op de wortel. Die groeien niet meer terug! Laat die chemische middelen maar staan, dit is een stuk beter voor de grond en het milieu.

Bekijk ook: Gloria Thermoflamm Bio Classic | Onkruidborstels | Elektrische onkruidborstels

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Onkruidbrander kopen

Onkruid vergaat niet, luidt het gezegde. Daar weten de onkruidbranders gelukkig wel raad mee. We vertellen je graag eerst wat de verschillen zijn tussen de elektrische onkruidbrander en de onkruidbrander die op gas werkt:

 • De elektrische onkruidbrander
  Met deze onkruidbrander ben je niet afhankelijk van gasflessen. Het enige dat je nodig hebt, is stroom. Zorg daarom wel dat je een goed verlengsnoer hebt, of koopt. De elektrische branders zijn beter voor het milieu omdat ze niet op gas werken. Het nadeel is dat deze branders minder heet worden dan de gasbranders. Daarom zal je met de elektrische onkruidbrander vaker over het onkruid heen moeten om te zorgen dat het niet meer terug groeit.

 • De onkruidbrander op gas
  Deze onkruidbrander bestrijdt je onkruid met vuur. Daar heb je gasflessen voor nodig. De gasbranders leveren een hogere temperatuur op en zijn daardoor effectiever tegen het onkruid. Door de hogere temperatuur hoef je minder vaak het onkruid te bestrijden, maar let wel op: je werkt met open vuur! Mocht je de temperatuur en vlam willen regelen, dan kan je met de Gloria Thermoflamm Bio vast uit de voeten. Een onkruidbrander op gas is ook voor professioneel gebruik geschikt.


Onkruid voorkomen

Met de onkruidbrander worden de hardnekkige planten vakkundig een kopje kleiner gemaakt. Maar misschien is het ook wel handig om te weten hoe je het onkruid tussen tegels helpt voorkomen.

 • Kies grote tegels
  Dat is eigenlijk heel logisch, maar hoe minder voegen je hebt, hoe minder ruimte onkruid krijgt om te groeien.
 • Gebruik compact voegzand
  Door compact voegzand te gebruiken, geef je onkruid geen ruimte. Ons advies; kies wel een soort voegzand die water doorlaat. Dat is beter voor je tuin, de grond en de afvoer van hemelwater.
 • Bezem en schoffel regelmatig
  Haal regelmatig de bezem over je tegels, of de schoffel door je tuin. Dan geef je kleine plantjes minder de kans om door te groeien.

Onkruidverbranders inzetten
Echt milieuvriendelijk mogen we onkruidbranders niet noemen. Ze vragen veel stroom of gas. Toch is het bijna de meest duurzame keuze. Het alternatief is namelijk gif of zout en azijn strooien. Dat is heel slecht voor de grond! Wil je écht 100% duurzaam zijn, dan hebben we daar ook opties voor in huis natuurlijk.

Werken in je tuin
Ben je graag aan het werk in de tuin, of ga je daarmee starten? Dan heb je vast mooie en nieuwe materialen nodig. Bij Welkoop hebben we een grote hoeveelheid tuingereedschap voor je om uit te kiezen. Van bezem tot bijl. Zoek je nog meer voor buiten? Ga hard aan het werk, of maak het harde werk juist wat lichter. Bezoek onze pagina over werken in je tuin.