Brokken

Als paardeneigenaar weet jij als geen ander hoe belangrijk het is voor je paard om elke dag de juiste vezels binnen te krijgen. Paardenbrokken zijn dan ook een goede toevoeging op het dieet van jouw viervoeter. Bij Welkoop verkopen we een brede selectie aan paardenbrokken. Van basisvoeding tot sport- en prestatie paardenvoer. Alle soorten voeding vind je in ons online assortiment op de webshop, of in één van onze vele winkels door heel Nederland. Weet je niet welke paardenbrokken je moet kiezen voor jouw paard? Neem gerust contact op met onze klantenservice voor professioneel advies!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Paardenbrokken kopen

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste brokken voor jouw paard, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het soort eten en de hoeveelheid hangt namelijk af van bepaalde factoren:

  • Elk paard heeft andere behoeften. Houd rekening met zowel de grootte van je paard als de hoeveelheid werk die je paard per dag verricht. Paarden die erg actief en groot zijn hebben vanzelfsprekend meer paardenbrokken en voeding nodig. Als de hoeveelheid werk van je paard verandert, pas dan ook de voeding aan.
  • Formaat weiland. Paarden die het grootste deel van de dag in een weide grazen, hebben niet veel hooi nodig, als ze al hooi nodig hebben. Paarden die weinig in de weide staan, hebben meer hooi nodig en andere soorten voeding.

Wanneer je een activiteit of inspanning met je paard hebt gepland, is het belangrijk dat je daar de voeding ook op afstemt. Wacht idealiter 1 uur nadat je paard heeft gegeten voordat je met de activiteit begint. Als jij en je paard iets heel intensiefs gaan doen, is het aan te raden om dit te verleggen naar 2 of 3 uur. Inspanning is veel moeilijker voor hen nadat ze net hebben gegeten, omdat de longen minder kunnen uitzetten. In het geval van zware inspanning is het ook aan te raden om te kiezen voor voer wat makkelijker verteerbaar is. Een voorbeeld van goed verteerbaar paardenvoer is paardenmuesli.

Wanneer je jouw paard na inspanning eten geeft, wacht dan tot de ademhaling van je paard normaal is. Op deze manier kunnen ze tot rust komen, maar zullen ze ook beter op hun eten kauwen. 

Hou je aan een routine

Net als bij mensen kunnen paarden wennen aan bepaalde routines rondom hun voeding. Een consequent voedingsschema is dan ook helemaal geen gek idee. Met een schema is het direct inzichtelijk wanneer en wat je paard eet. Wanneer krijgen ze hun paardenbrokken, hooi en ruwvoer? En wat is het beste tijdstip om dit voer te geven? Al deze factoren spelen mee in een sterk voedingsschema.