Radijszaden

Als je zelfgekweekt radijs zaad vergelijkt met radijs uit de winkel, hebben de radijszaden die je zelf kweekt veel meer smaak. Dat is dan ook de beloning voor je moeite. Daarnaast zijn de radijszaden die je zelf kweekt een stukje pittiger, wat ook nog voor net wat meer smaak zorgt. Kweek zelf je radijs en gebruik deze in salades, op een boterham of zelfs los als snack. Bij Welkoop vind je verschillende rassen radijsjes en alle informatie over radijszaden. 

Bekijk ook Peperzaden | Tomatenzaden | Andijviezaden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hoe lang duurt Radijs kweken?

Radijszaden groeien snel en zijn dan ook al erg snel te oogsten. Ga je radijs kweken, dan kun je verwachten dat ze ongeveer 4 tot 6 weken na het zaaien al klaar zijn en kun je jouw radijs telen. Het is wel belangrijk dat je op een aantal zaken let voor het beste resultaat. Gebruik insectengaas om de plant te beschermen tegen aantasting door koolvliegen of larven. 

Wanneer zaai je Radijszaad?

De beste tijd om radijszaad te zaaien is tussen maart en september. Hoe pak je dit aan? Maak dunne rijtjes radijszaad en houd een afstand tussen de rijen van ongeveer 15 cm. Als je de radijs zaadjes hebt gestrooid geef je ze direct water en dit doe je dan regelmatig. Je kunt er vanuit gaan dat de radijs binnen 5 tot 14 dagen zal kiemen. Dit is geheel afhankelijk van de temperatuur op dat moment en ook van de periode van het jaar. Het is ook mogelijk om het hele seizoen te oogsten als je zelf radijs kweekt. Zorg er dan voor dat je regelmatig zaait.

Radijszaad kopen bij Welkoop

Wil jij zelf radijs kweken dan kun je hier een leuke hobby van maken. In de webshop van Welkoop vind je verschillende soorten radijszaden in verschillende formaten. Heb je vragen over het kweken van radijs, of over ons assortiment? De specialisten in een van onze vele winkels adviseren je graag over de radijszaden en over radijsjes kweken in het algemeen. Zo kun je binnen enkele dagen radijs zaden kweken in huis of in je tuin. Welkoop. Weet wat te doen.