Beenbescherming

Als paardeneigenaar wil je graag het beste voor jouw paard. Bescherm de benen van jouw paard met de beenbescherming van Welkoop. Hierdoor loopt het paard minder risico op verwondingen of blessures. De beenbescherming kan tijdens het rijden, springen en rusten door het paard gedragen worden. Welkoop biedt verschillende soorten beenbescherming. Kom langs in een van de vele Welkoop winkels. Onze medewerkers staan voor je klaar met professioneel en persoonlijk advies. Shop je liever online? Bekijk het aanbod in de webshop. Bestel jouw favoriete product en wij bezorgen deze bij jouw thuis. Vanaf €40 is de bezorging geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten beenbescherming voor jouw paard

Maak gebruik van beenbescherming voor paarden als je de benen van het paard wil behoeden voor beschadigingen of blessures. Beenbescherming biedt geen versteviging aan het been van het paard. Het beschermt uitsluitend tegen benen die elkaar raken tijdens een oefening of het rusten. Welkoop biedt 3 verschillende soorten beenbescherming. Welke het beste bij jouw paard past, is afhankelijk van de behoeftes van  het paard. Hieronder vind je een duidelijk overzicht waarmee jij kunt bepalen welk product geschikt is voor jouw paard:

  • Bandage: bescherm de benen van het paard tijdens een oefening of transport. Een bandage is gemaakt van fleece en bestaat uit een lange doek die je rondom de benen windt. Zorg dat je goed begrijpt hoe je de bandage om de benen van het paard doet. Een te strakke bandage knelt. Bandages die te los zitten zakken af en het paard kan hierdoor struikelen. Informeer jezelf goed en laat iemand met ervaring de eerste paar keer helpen. 
  • Springschoenen: in sommige gevallen zijn paarden zo voorwaarts dat ze de hoefijzers van de voorste benen eraf lopen met de achterste benen. Daarvoor zijn springschoenen voor paarden in het leven geroepen. Deze beschermen de hoef tegen enige trauma van buiten. Daarnaast bieden springschoenen bescherming aan de hoef en hoefbal. De springschoenen zijn geschikt voor springhindernissen. 
  • Kogel- en peesbeschermers: bescherm kwetsbare pezen tegen blessures met de pees- en kogelbeschermers voor paarden. Dit zijn beschermers die gemaakt zijn van hard materiaal die de achterkant van de voorbenen behoed voor beschadigingen. De set heeft een schokabsorberende binnenkant met zachte kussentjes voor een fijn draagcomfort. Let erop dat je de kogel- en peesbeschermers niet te strak doet, want dat kan irritaties veroorzaken. 

Benieuwd wat we allemaal nog meer aanbieden binnen rijuitrusting en het onderhoud? Welkoop biedt ledervet, teugels en zadeldekens. Kom snel langs in de winkel of shop online in de webshop.