Vogelpindakaas

Tuinvogels mag je af en toe best verwennen. Hoe kan dat beter dan met smeuïge pindakaas. Vogelpindakaas is een voedzaam extraatje voor veel vogels. Maar wist je dat de pindakaas voor vogels verschilt van die voor mensen? Bij Welkoop kun je daarom speciale vogelpindakaas kopen. We hebben pindakaaspotten van Vogelbescherming Nederland en ons eigen Welkoop-merk. Trakteer de gevederde vrienden in je tuin op een naturel pindakaas – of wissel eens af met een smaakje. Wat dacht je van pindakaas met insecten, bosvruchten, zaden of meelwormen?

Bekijk ook: Tuinvogelvoer | Vetbollen | Strooivoer

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Pindakaas voor vogels

Pindakaas is een calorierijke en voedzame versnapering voor tuinvogels. Maar beter zet je niet zomaar de pindakaas uit je eigen koelkast in de tuin; voor vogels is er speciale vogelpindakaas. Aan deze pindakaas voor vogels is bijvoorbeeld geen zout toegevoegd, of de pinda’s zijn niet gebrand. Hierdoor is deze pindakaas geschikt en gezond voor vogels. Je mag vogelpindakaas, net als de meeste andere soorten tuinvogelvoer, het hele jaar rond voeren. Maar in de herfst en winter kunnen vogels deze versnapering extra goed gebruiken; voeding met vet geeft meer energie.

Vogelpindakaas bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we vogelpindakaas van Vogelbescherming Nederland en van ons eigen Welkoop-merk. Naast de originele pindakaas, zijn er potten met een smaakje. Bosvruchten of zaden bijvoorbeeld, maar ook meelwormen of insecten. Vogels vinden deze pindakaas een ware lekkernij!

Goedkope vogelpindakaas

Zoek je goedkope pindakaas voor vogels? De pindakaas voor vogels van Welkoop is voordelig geprijsd. Ook kun je onze vogelpindakaas kopen in voordeelverpakkingen. Je koopt dan drie of acht potten tegelijk, waarmee de prijs van één pot ruim onder de twee euro ligt. Zo heb je meteen genoeg potten om de tuinvogels het hele winterseizoen bij te voeren.

Pindakaaspothouder in je tuin

Hoe zet je zo’n pindakaaspot in je tuin? Je wilt niet dat er nattigheid in komt, of dat de pot op de grond valt en uit elkaar spat. Daar is wat handigs op gevonden: pindakaashouders waar je de pot vogelpindakaas horizontaal in plaatst. Zo kan een vogel bij de pindakaaspot komen en er lekker van eten. Hoewel – niet elke vogel. Sommige houders zijn speciaal ontworpen voor kleine tuinvogels. Door een hefboomconstructie of een beschermkooi om de houder heen, kunnen de grote vogels niet bij de pindakaas komen. Zo kunnen de kleine tuinvogels veilig en rustig eten.

Tip! Plaats de pindakaashouder met pindakaaspot in de buurt van struiken, maar nooit in de volle zon.