Tulpen

Van alle bloembollen zijn tulpen toch wel de bekendste. De tulp is een bol die het goed doet als souvenir, maar pas echt op z’n plek is hij in Hollandse bodem. Deze bloembol heeft een koude rustperiode nodig voordat hij gaat groeien. En onze winterse tuinen zijn daar ideaal voor. Bij Welkoop kun je goede en tegelijk goedkope tulpenbollen kopen. Plant ze in je borders, plantenbakken of potten en je waant je in het voorjaar op een tulpenroute – gewoon in eigen tuin.

Bekijk onze andere soorten bloembollen.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tulpenpracht in eigen tuin

Toeristen zien ‘onze’ tulpen graag, en zelf zijn we ook maar wat trots op deze prachtige bloem. De tulp is schilderachtig mooi en staat synoniem voor de lente. Een sieraad in je tuin.

De tulpbol plant je in oktober of november en bloeit in april en mei. Is de tulpbol uitgebloeid? Het beste laat je het blad en de stengel helemaal afsterven. De bol haalt hier namelijk weer voeding uit. Vind je het er niet fijn uitzien zo, in je siertuin? Knip dan hooguit alleen de bloem weg.

Tulpbollen planten? Lees ons advies over bollen in de siertuin.

Tulpbollen in de mooiste kleuren

Queen of Night, Roodkapje, Hermosa, Carmela, Whispering Dream. Deze namen doen sprookjesachtig aan, maar we hebben het gewoon over tulpen! Alleen de mooiste namen zijn goed genoeg, want die laten doorschemeren hoe de kleuren van de tulpen zijn: van lichtpaars tot dieppaars en van zachtroze tot knalrood. Tulpbollen zijn letterlijk in bijna alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Wist je bijvoorbeeld dat er wel drieduizend verschillende soorten tulpen bestaan?

Tip! Tulpbollen kun je ook in een bloempot planten. Combineer ze met bollen die nog eerder in het voorjaar bloeien. Met narcissen en krokussen bijvoorbeeld. Om de bloembollen goed te laten groeien, plant je ze boven elkaar, in etages. Als een bloembollenlasagne.

Goedkope tulpen met keurmerk voor bloembollen

Ga je tulpenbollen bestellen bij Welkoop, dan ben je volgend voorjaar verzekerd van bloeiende tulpen. Onze bloembollen hebben het bollenkeurmerk van Stichting Keurmerk Bloembollen Holland (SKBH). Zo weet je zeker dat je kwalitatieve bloembollen koopt – en dat de tulpen zullen bloeien. En je weet zeker dat de soort, kleur en maat die je koopt ook echt in de verpakking zit.

Bij Welkoop kun je dus terecht voor goede, maar goedkope tulpenbollen voor in jouw tuin. Je kunt deze eersteklas tulpen samen met andere bollen online bestellen, of kopen in een van onze Welkoop-winkels.