Hamsterkooien

Ben jij van plan om een hamster te kopen? Dan heb je een mooie verblijfplaats nodig. Een hamster heeft graag een ruim verblijf waarin hij lekker rond kan rennen en natuurlijk gedrag kan vertonen. Met de hamsterkooien van Welkoop bied jij jouw hamster een fijne leefomgeving. Wij bij Welkoop snappen dat jij alleen maar het beste wilt voor jouw hamster. Bekijk al onze hamsterkooien op onze webshop. De bestelling wordt thuisbezorgd en vanaf een besteding van €40 is dit gratis. Wil je de hamsterkooien liever eerst zien? Kom dan naar één van onze vele Welkoop winkels. Hier staan onze adviseurs altijd klaar om je van professioneel advies te voorzien. 

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hoe ziet de ideale hamsterkooi eruit?

Vraag je als eerste af hoe groot de hamsterkooi moet  zijn. De grootte hiervan hangt af van de grootte van je hamster. De hamsterkooi moet ieder geval groot genoeg zijn om de hamster lekker rond te laten rennen. Hoe meer ruimte, hoe beter!

Daarnaast kun je het beste niet meer dan één hamster in een kooi plaatsen. Hamsters zitten niet graag in hetzelfde hok en kunnen dan al snel agressief worden en dit naar elkaar uiten. Waar kun je nog meer opletten bij het kopen van een kooi voor je hamster?

  • Het is prettig als de kooi horizontale spijlen heeft. Zo kan de hamster lekker klimmen (Let op bij dwerghamsters, want bij deze dieren mag er niet teveel ruimte tussen de spijlen zijn).
  • Voorzie de hamsterkooi van een extra huisje. Deze kan dan worden gebruikt als schuilplekje of als slaaphok.
  • Doordat hamsters erg actief en speels zijn, is het fijn als de kooi voor de hamster een buizensysteem heeft of een loopradje. Bij de meeste hamsterkooien zijn deze al aanwezig.
  • Omdat de hamster in zijn eentje is, moeten er genoeg speeltjes aanwezig zijn. Denk aan objecten waarop de hamster kan klimmen, schuilplekken of een loopwiel (de grootte hiervan is ook weer afhankelijk van de grootte van de hamster).
  • Het is belangrijk dat de kooi van je hamster makkelijk schoon te maken is.
  • Zorg voor een fijne bodembedekker zodat de hamster lekker kan graven en holletjes kan maken. Er zijn meerdere opties beschikbaar.

Alternatieven hamsterkooien

Heb je een keuze kunnen maken uit één van onze hamsterkooien? Of ben jij juist geïnteresseerd in het aanschaffen van een ander knaagdier, zoals een cavia of konijn? Welkoop heeft een groot assortiment aan caviakooien en konijnenkooien. Of neem ook eens een kijkje bij onze andere knaagdierkooien. Heb jij advies nodig? Welkoop helpt je graag!