Houtolie

Als je hout voor in de tuin gaat bewerken heb je keuze uit verschillende behandelingsmethoden, zoals met verf, lak of beits. Je kunt daarnaast ook kiezen voor houtolie. Houtolie dringt diep door in het hout en beschermt al jouw tuinhout tegen de weersinvloeden, wat betekent dat hout olie voor buiten te gebruiken is. Bovendien zorg je er met houtolie voor dat het hout wordt geaccentueerd, zodat je de natuurlijke nerven goed blijft zien. Houtolie is er in verschillende vormen, dus adviseren we je graag om de juiste keuze te maken.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hard olie voor buiten

Hout is een natuurlijk product, waardoor hout kan groeien of juist krimpen door bijvoorbeeld temperatuurveranderingen, regen, wind en zon. Hierbij speelt houtolie een grote rol. Wanneer je hout bewerkt met houtolie bescherm je het namelijk tegen zon en vochtigheid. Op het moment dat je hardhout olie voor buiten gebruikt, trekt het in de poriën van het hout waardoor het object volledig beschermd wordt. De houtolie kleur kun je zelf bepalen. Ga jij voor dark, antraciet of juist voor naturel? De Tenco hardhoutolie die je bij Welkoop vindt is beschikbaar in verschillende groottes, kleuren en voor verschillende doeleinden. 

Hardhoutolie

De meest populaire keuze om hout te bewerken is vaak toch wel hardhoutolie. Het is de ideale manier om verkleuring, beschadiging, schimmel, wind en UV-straling tegen te gaan. De olie is erg makkelijk aan te brengen en het verlengt de levensduur van het tuinhout. Het is afhankelijk van de variant die je kiest, hoe vaak je dit dient bij te werken. Dit varieert tussen de één, twee, of drie jaar. Hoe donkerder de kleur van de houtolie is, hoe langer de hardhoutolie mee zal gaan.

Bangkiraiolie

Bangkiraiolie is een hardhoutolie variant en is op waterbasis gemaakt. Deze transparante hardhout olie voor buiten is speciaal gemaakt voor het behandelen van houtsoorten zoals tuinvlonders, schuttingen, steigers of bruggen. Door het gebruik van bangkiraiolie voorkom je vergrijzing en zorg je ervoor dat de houtnerf wordt geaccentueerd. Kortom, Bangkiraiolie is houtolie die ervoor zorgt dat de kwaliteit van het hout wordt bewaard. 

Wil je nog meer weten over houtolie? Bekijk dan de pagina voor materiaal en onderhoud of bespreek al jouw vragen met een adviseur in één van onze vele winkels. Daarnaast bied Welkoop ook beits, verf en andere schildersbenodigdheden aan. Als je jouw keuze al hebt gemaakt, bestel je eenvoudig via onze webshop, bovendien betalen wij jouw verzendkosten bij een bestelling vanaf € 40,-. Niet voor niets zijn wij de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Welkoop weet wat te doen!