Ruwvoer

Er bestaan veel verschillende soorten ruwvoer voor paarden. De meest voorkomende soorten ruwvoer voor je paard zijn: gras, hooi, stro, takjes en blaadjes. Gras en hooi zijn de belangrijkste soorten ruwvoer voor paarden en worden vaak aangevuld met de andere opties. Welkoop biedt ruwvoer aan van verschillende merken. Deze zakken worden in meerdere gewichten aangeboden en bevatten verschillende basisproducten. Ben je benieuwd naar het aanbod van Welkoop in ruwvoer voor paarden? Ga dan naar de webshop of één van de vele Welkoop winkels. Bestel je liever online? Wij bezorgen jouw bestelling tot aan de deur! Bij een besteding vanaf €40,- doen we dit geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom is ruwvoer belangrijk voor jouw paard?

Ruwvoer stamt uit de tijd toen paarden nog in steppegebieden leefden. Steppegebieden zijn van nature heel droog, waardoor deze grotendeels bestaan uit moeilijk verteerbare planten met weinig voedingsstoffen. Het spijsverteringskanaal van een paard heeft zich hier toen op aangepast. Het spijsverteringskanaal van een paard heeft nog altijd behoefte aan ruwvoer, omdat dit namelijk niet is veranderd. Gelukkig heb je bij Welkoop genoeg keuze uit verschillende soorten paarden ruwvoer. Bekende merken uit het assortiment van Welkoop zijn Pavo ruwvoer en Hartog ruwvoer.

Hoeveel ruwvoer eet een paard per dag?

Paarden zijn grote eters. De richtlijn is dan ook om paarden 1-2% van hun lichaamsgewicht aan dagelijkse hoeveelheid ruwvoer te geven. Het wordt wel aangeraden om niet alleen naar het gewicht van het paard te kijken. Ook het gedrag en de conditie kunnen van invloed zijn op het aantal kilogram ruwvoer dat jouw paard nodig heeft. Verdeel de hoeveelheid Pavo ruwvoer over 3-6 porties. Zo zorg je ervoor dat het paard het ruwvoer goed verteert. 

Pavo fibrebeet: Hét ruwvoer voor een sportief paard

Bij sommige paarden is het lastig om hun conditie stabiel te houden. Door de sterke wisselingen in bewegingsintensiteit schommelt de conditie regelmatig. Bijvoeren met krachtvoer is niet altijd de juiste oplossing wanneer de spiermassa afneemt en begint in te vallen. Fibrebeet ruwvoer is ideaal voor magere sportpaarden. Dit ruwvoer helpt het paard om weer een goede conditie te krijgen. Pavo fibrebeet bestaat uit SpeediBeet, luzerne, sojahullen vezels en Foenegriek. Dit ruwvoer is graanvrij en bevat heel weinig suikers en zetmeel.

Ben je nog op zoek naar het geschikte ruwvoer voor jouw paard? Bekijk dan eens het ruime aanbod van Welkoop in bijvoorbeeld Hartog ruwvoer. Het is wel belangrijk om te weten dat je jouw paard niet alleen mag voeden met ruwvoer. Afwisseling in paardenvoer is dan ook belangrijk. Kijk hiervoor ook eens naar het aanbod van Welkoop in brokken, granen en slobber.