Verzorging

Heb je een konijn, of een cavia, hamster of ander knaagdier? Om je konijn of knaagdier goed te verzorgen én verwennen, vind je bij Welkoop verschillende benodigdheden. Fijne kussentjes bijvoorbeeld, om een uiltje in te knappen. Maar ook hebben we praktische aanvullingen voor in het verblijf van je knaagdier, zoals nestmateriaal of een hoektoilet. Neem hamsterwatten: typisch iets wat bij je hamster hoort qua verzorging, want hamsters maken graag een holletje waar ze zich in verschuilen. En met een hoektoilet blijft het konijnenhok langer schoon. Wil jouw konijn niets weten van zo’n toilet, dan zorg je alsnog voor een schoon en fris verblijf met een kooireiniger.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Konijn of knaagdier verzorgen

Naast de essentiële zaken zoals knaagdierenvoer en een binnen- of buitenverblijf, hebben we bij Welkoop nog meer benodigdheden om je konijn of knaagdier te verzorgen. We zeggen trouwens konijn óf knaagdier, want wist je dat een konijn officieel geen knaagdier is – maar een haasachtige? Zo heeft een cavia andere verzorging nodig dan een konijn. Het verschil is er soms letterlijk één van dag en nacht.

  • Sommige knaagdieren zijn echte nachtdieren, andere zijn overdag actief. Wat zijn de eigenschappen van jouw knaagdier? En hoe kun je je knaagdier verzorgen? Lees over de verschillende knaagdieren en ons advies over de benodigdheden voor je knaagdier.
  • Wat heb je nodig om een konijn te verzorgen? We hebben een checklist gemaakt met alle eerste benodigdheden. En lees over konijnen verzorgen ook onze tips: bijvoorbeeld over de huisvesting, spelen met een konijn of de verzorging van konijnen: vacht, gebit en nagels.

Zoeken naar voedsel

Bij de dagelijkse verzorging van je konijn hoort het geven van eten en vers water. Maar wist je dat konijnen sociaal zijn – en zich snel vervelen? Omdat je ook graag een blíj konijn hebt, doe je er goed aan om je konijn ook verzorging te geven in de vorm van afleiding. Dat kan bijvoorbeeld door voedsel te verstoppen. Hij moet dan gaan zoeken – iets wat hij in de vrije natuur zou doen. Ook knaagdieren zijn gek op zulke zoekspelletjes. Je kunt snoepjes of brokjes voer verstoppen in een snuffelmat of in een snackroller. Het is leuk om je huisdier lekker bezig te zien én het is een heerlijke bezigheid voor je viervoetertje!

Ook leuk: neem je konijn eens mee wandelen – of beter gezegd: laat hem jóúw mee uit wandelen nemen. Door je konijn een harnasje aan te doen waar je een looplijn aan bevestigt, kan je konijn de omgeving ontdekken en houd jij je konijn toch veilig bij je.

Nestje voor je hamster

Je hamster verstopt zich graag in een nestje. Om dit knaagdier te verzorgen, doe je er dus goed aan om hem speciaal nestmateriaal te geven. Zo zijn er hamsterwatten: eetbare knaagdier watten, of knaagdierpapier: papier in vrolijke kleurtjes waar je kleine knager een schuilplaats van kan maken. Ook is er hennep nestmateriaal. Dit nestmateriaal is volledig natuurlijk en heel geschikt voor dieren met een allergie. Genoeg keuze dus in nestmateriaal voor je hamster en de verzorging!